112Monnickendam

Oostenrijker en Italiaan aangehouden in Monnickendam

Monnickendam – Na een melding van jeugdoverlast rond de Jachthaven in Monnickendam roken agenten daar in de omgeving een flinke henneplucht. Dit was zaterdag rond 00.40 uur.

De jeugd werd niet aangetroffen; maar de politie ging wel op nader onderzoek uit. De henneplucht kwam van een woonboot af en de agenten besloten aan te kloppen. De deur werd open gedaan door een 41-jarige man uit Italië. Direct was een sterkte hennepgeur te ruiken.

Na een gesprek met de man werd een pot met daarin hasjblokken overhandigd. Ondanks de in beslag genomen drugs bleef er een flinke henneplucht uit de woonboot komen. Agenten hadden het vermoeden dat er nog veel meer drugs aanwezig was. Daarop is besloten de woonboot verder te onderzoeken.

Op de boot werd een aanzienlijke hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. Onder meer Xtc-pillen, amfetaminepasta en henneptoppen. Ook is er een stroomstootwapen aangetroffen.

Twee andere mannen op de boot, een 44-jarige man uit Italië en een 39-jarige man uit Oostenrijk, zijn aangehouden. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in naar de mannen en de herkomst van de drugs.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.