12.1 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
HomeGemeenteComing Out Dag 2016: gemeente hangt regenboogvlag uit

Coming Out Dag 2016: gemeente hangt regenboogvlag uit

Purmerend – Gezamenlijk statement voor acceptatie en sociale veiligheid

Dinsdag 11 oktober hangt Purmerend met bijna 100 andere gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie de regenboogvlag uit voor Coming Out Dag. Deze dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. De actie is op Twitter te volgen via #regenboogvlag2016 en #comingoutdag2016.

dsc_7344Waar staat de regenboogvlag voor?

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare ondersteuning van de gemeenten voor de eigen LHBT inwoners, maar ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich voor gelijkwaardigheid in te zetten.

Het hele jaar door

De Coming Out Dag duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. Al sinds 2008 heeft een aantal gemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Individuen, bedrijven en maatschappelijke instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT’s te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijven zet de overheid zich in. En dat is helaas nog steeds nodig. De Coming Out Dag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement.

Foto’s: Haico KatsSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,943FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
12.1 ° C
13 °
11.6 °
81 %
5.4kmh
100 %
za
17 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.