4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home* Ingezonden briefIngezonden brief: Geen actie van gemeente bij vervuiling na brand

Ingezonden brief: Geen actie van gemeente bij vervuiling na brand

Beste Regio Purmerend,

Van uw hand vond ik een stuk over de aangestoken autobrand op het tureluurhof. De auto stond geparkeerd bij een put en al het blusschuim is daarin verdwenen. Nadat de auto weggesleept was lag er erg veel dieselolie op straat en natuurlijk restanten van de auto, ook vastgesmolten rubber van de autobanden.

Het bedrijf dat de auto wegsleepte liet weten dat de gemeente geïnformeerd zou worden en dat alleen de gemeente dit mocht opruimen. De hele week zijn buren bezig geweest met het bellen van de gemeente en kwam het antwoord “het staat in de planning”. Vertellen dat het om de buitenrand van een kinderspeeltuintje gaat heeft niet geholpen. Zelf woon ik niet meer op het hofje, maar heb daar wel gewoond en kom met mijn kleinkinderen daar nog wel om te spelen. Uiteindelijk kwam er op de vrijdag (brand dinsdag op woensdagnacht) een man met een bezem, maar daar ruim je geen dieselolie mee op.

Dus weer bij de gemeente aan de bel getrokken door buren, maar ook door mij. Ik liet ook weten dat ik het onder de aandacht zou brengen van het college van B&W. Dat had een beetje effect, want in de middag is er gedeeltelijk schoongemaakt, met water en een wit poeder is een gedeelte van de diesel opgeruimd, maar een gedeelte ligt er nog gewoon. En wij kunnen het niet geloven, maar de dieselolie is gewoon het riool ingespoten. Als wij dat doen, dan heet dat een milieudelict, maar hoe heet dat als de gemeente dat zelf doet? Buren hebben het gefilmd. De put zat kennelijk al verstopt van het blussen van de brand, dus ze halen het deksel even los en hup, de diesel loopt het riool in.

Ik leverde vervolgens op de dinsdag een brief af op het gemeentehuis voor B&W en liet weten dat ik het schandalig vond hoe lang het moest duren en dat het dan ook nog eens gedeeltelijk is en de gemeente zelf een milieudelict pleegt. Wij vinden het erg omdat het om een speelpleintje gaat. De kinderen spelen ook aan de buitenkant van het pleintje, maar de gemeente schijnt geen oog te hebben voor de gezondheid van de kleintjes. Niemand van de gemeente heeft zich laten zien, geen belangstelling. Ook de bomen hebben in de brand gestaan.

Tot mijn verbazing ontving ik van het gemeentebestuur een niet ondertekende brief d.d. 28 september, waarin men aangeeft dat het in behandeling is bij het wijkmanagement. Nog niemand gezien, maar mogen we nog wat verwachten? De brief zegt dat ik binnen 6 weken een reactie mag verwachten en mocht het langer duren, dan zullen ze me dat laten weten. Natuurlijk is ons wel duidelijk dat ambtenaren rustig aan moeten doen om niet overspannen te raken, maar is een milieuprobleem zo onbelangrijk dat je dat op de lange termijn schuift?

Mag de gemeente zelf het riool vervuilen met diesel, waar wij een strafbaar feit plegen als we dat zouden doen? Ik vind het gedrag van de gemeente zo schandalig, dat ik het nu dan maar richting media doe, in de hoop dat het tot actie van de gemeente leidt en de kinderen weer normaal zonder vervuiling buiten kunnen spelen. Na dieselvervuiling in Krommenie, werd het riool schoon gemaakt en en werd de straat vervangen. Niet in Purmerend, daar ligt de diesel en rubber nog gewoon.

Vriendelijke groet,

Marja M.

 

Kopfoto: Eline PlochSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.