GemeentePurmerend

Recyclen van plastic is zinvol

Purmerend – Diverse media schonken afgelopen tijd aandacht aan de gescheiden inzameling van plastic.

Recycling Netwerk is kritisch over het recyclen van plastic. De cijfers die het presenteert over de hoeveelheid gerecycled plastic zijn volgens het Afvalfonds echter niet juist; Recycling Netwerk heeft het over 50 ton die per jaar wordt gerecycled, maar in werkelijkheid is het ruim twee keer zoveel, 122 ton plastic.

De technieken om plastic te recyclen worden steeds beter. Plastic afval is een waardevolle grondstof die opnieuw gebruikt kan worden, dus scheiden blijft van belang en levert flinke milieuwinst op. De inwoners van Purmerend leveren hier met z’n allen een belangrijke bijdrage aan.

Meer informatie vindt u bijvoorbeeld bij het NVRD


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.