8.6 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomeGemeenteRecyclen van plastic is zinvol

Recyclen van plastic is zinvol

Purmerend – Diverse media schonken afgelopen tijd aandacht aan de gescheiden inzameling van plastic.

Recycling Netwerk is kritisch over het recyclen van plastic. De cijfers die het presenteert over de hoeveelheid gerecycled plastic zijn volgens het Afvalfonds echter niet juist; Recycling Netwerk heeft het over 50 ton die per jaar wordt gerecycled, maar in werkelijkheid is het ruim twee keer zoveel, 122 ton plastic.

De technieken om plastic te recyclen worden steeds beter. Plastic afval is een waardevolle grondstof die opnieuw gebruikt kan worden, dus scheiden blijft van belang en levert flinke milieuwinst op. De inwoners van Purmerend leveren hier met z’n allen een belangrijke bijdrage aan.

Meer informatie vindt u bijvoorbeeld bij het NVRDSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.6 ° C
10.1 °
7.2 °
80 %
4.5kmh
95 %
ma
10 °
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.