IlpendamPurmerend

Bezwaren tegen bestemmingsplan voor de spitsbusbaan door Raad van State afgewezen

Purmerend / Ilpendam – Een aantal bewoners van de Jaagweg had bezwaar gemaakt tegen het bestemmingsplan voor de spitsbusbaan tussen Ilpendam en Purmerend bij de Raad van State. Deze zijn afgewezen of niet ontvankelijk verklaard.

De bewoners zijn bang dat met de komst van de nieuwe spitsbusbaan de verkeerssituatie onveiliger wordt. Zij maken zich zorgen dat de uitritten bij hun woningen onveiliger worden vanwege het gebrek aan waarschuwingsborden en verlichting. Ook zijn ze tegen de opheffing van de bushalte Purmerlandersteiger. Zij zijn van mening dat bij het vaststellen van het bestemmingsplan voor de busbaan onvoldoende rekening gehouden met de belangen van de bewoners.

De Raad van State is het daar niet mee eens en concludeert ook dat de bezwaren geen betrekking hebben op het bestemmingsplan zelf, maar op de uitvoering ervan. Dat is in deze juridische procedure niet aan de orde. Dat geldt ook voor het verwijderen van de bushalte. Daarvoor is een verkeersbesluit nodig waartegen mensen bezwaar kunnen maken.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.