Bezwaren tegen bestemmingsplan voor de spitsbusbaan door Raad van State afgewezen

Purmerend / Ilpendam – Een aantal bewoners van de Jaagweg had bezwaar gemaakt tegen het bestemmingsplan voor de spitsbusbaan tussen Ilpendam en Purmerend bij de Raad van State. Deze zijn afgewezen of niet ontvankelijk verklaard.

De bewoners zijn bang dat met de komst van de nieuwe spitsbusbaan de verkeerssituatie onveiliger wordt. Zij maken zich zorgen dat de uitritten bij hun woningen onveiliger worden vanwege het gebrek aan waarschuwingsborden en verlichting. Ook zijn ze tegen de opheffing van de bushalte Purmerlandersteiger. Zij zijn van mening dat bij het vaststellen van het bestemmingsplan voor de busbaan onvoldoende rekening gehouden met de belangen van de bewoners.

De Raad van State is het daar niet mee eens en concludeert ook dat de bezwaren geen betrekking hebben op het bestemmingsplan zelf, maar op de uitvoering ervan. Dat is in deze juridische procedure niet aan de orde. Dat geldt ook voor het verwijderen van de bushalte. Daarvoor is een verkeersbesluit nodig waartegen mensen bezwaar kunnen maken.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*