GemeentePurmerend

“Gemeente misleidt bewoners Purmerbuurt”

Purmerend – Alle bewoners van het kruispuntdorp Purmerbuurt aan de Purmerenderweg voelen zich misleid door de gemeente Purmerend. Het daar al decennia bekende perceel bouwgrond wordt door de gemeente buiten het nieuw vast te stellen bestemmingsplan Purmer 2016 gehouden omdat hier al sprake is van zogeheten concrete bouwplannen. Hierdoor heeft de ontwikkelaar in eerste instantie alle vrijheid om te doen wat hij wenst.

“Wij zijn niet expliciet tegen het bebouwen van het perceel”, laten de bewoners weten. “De status van dit perceel is al jaren dezelfde, maar het is gewoon vreemd dat de gemeente dit perceel nu ineens buiten het concept bestemmingsplan houdt. Ons “dorp” bestaat straks mogelijk uit twee bestemmingsplannen; wij als huidige bewoners vallen met onze woningen onder het bestemmingsplan Purmer 2016 en de overkant, waar het perceel bouwgrond is, niet. Het zou hierdoor zelfs mogelijk kunnen zijn dat de ontwikkelaar een grote flat gaat neerzetten omdat deze geen rekening hoeft te houden met het bestemmingsplan Purmer 2016. We hebben tijdens een presentatie – georganiseerd door de gemeente en de projectontwikkelaar – begrepen dat er plannen zijn voor 31 woningen. Purmerbuurt is een karakteristiek en historisch dorpje met lintbebouwing en daar passen zulke plannen niet in. Ook zou ten gevolge van deze nieuwe bebouwing de verkeersbeweging met zo’n 250 autobewegingen per dag toenemen. Mede vanwege het ontbreken van voetgangers- en fietspaden in Purmerbuurt, zal de verkeersonveiligheid toenemen.”

“Waar wij ook bang voor zijn is dat onze huizen, waarvan de meesten op een kleilaag staan en niet onderheid zijn, schade zullen oplopen door het bouwverkeer en de trillingen die van het heien gaan ontstaan. Wij roepen de raads- en commissieleden op om naar ons bezwaar te luisteren en deze mee te nemen in de besluitvorming. Er wordt ons inziens duidelijk een spelletje gespeeld, althans, de gemeente heeft dit vermoeden nog steeds niet weg kunnen nemen. Voorbeeld hiervan is ook de nieuwe beoogde Boswet waarin het perceel waar nu de bouwplannen voor opgesteld worden buiten de grenzen van de Boswet wordt geplaatst. Hierdoor zou de strook automatisch onder de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vallen in tegenstelling tot de huidige situatie. Deze actie neemt ook weer drempels weg waarmee bebouwing van het perceel een stap dichterbij zou komen.”

Meer informatie over dit buurtschap: https://nl.wikipedia.org/wiki/Purmerbuurt

img_8437

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.