EvenementPurmerend

Sportief spelen tijdens HerfstPurVak

Purmerend – In de herfstvakantie zijn er in Purmerend in verschillende sportzalen en in het Spurd-Leeghwaterbad diverse sportieve activiteiten van de Spurd-HerfstPurVak. De toegang is – behalve voor het zwembad – gratis. De meeste activiteiten zijn voor basisscholieren, maar er zijn ’s middags en ‘s avonds in aparte sportzalen ook activiteiten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Nieuw is dat er in Weidevenne en – alleen in de ochtenden – in Wheermolen HerfstPurVak is voor peuters.

De activiteiten van de HerfstPurVak voor basisscholieren zijn in de vakantieweek van maandag 17 tot en met vrijdag 21 oktober 2016. Voor basisscholieren in De Kraal en De Weide in Weidevenne, sporthal De Vaart in Purmer-Zuid, sportzaal Zuivelpad in Purmer-Noord en sportzaal Karekiet in Overwhere. De Spurd-HerfstPurVak is er in deze sportzalen steeds van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Er zijn onder meer springkussens, dansmatten en hindernisbanen. Op verschillende momenten zijn er in diverse sportzalen gratis sportclinics die de buurtsportcoach van de betreffende sportvereniging verzorgt: korfbal door KV Purmer, handbal door Vido en softbal door Flyting Petrels. Het programma van de PurVak in de herfstvakantie met de tijden en sportzalen, de speciale sport- en speelmaterialen en de sportclinics staat op de website van Spurd.

Voor peuters

Voor peuters van twee en drie jaar zijn er speciale activiteiten en materialen in de kleine zaal van De Kraal en van De Weide. De openingstijden zijn gelijk aan die van de HerfstPurVak voor basisschoolleerlingen. In sportzaal Sweelinckstraat in Wheermolen is er deze herfstvakantie PurVak voor peuters van twee tot en met vier jaar met onder meer ballenbad, driewielerparcours, springkussen en kruipparcours.

Vanaf dertien jaar

Maandag 17 tot en met vrijdag 21 oktober zijn er speciaal voor jongeren uit het voortgezet onderwijs vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur gratis sportieve activiteiten in sportzaal De Gors. Maandag tot en met donderdag vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur is er voor deze groep Spurd-HerfstPurVak in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid.

Zwembad

De activiteiten van de HerfstPurVak in het zwembad in Purmerend voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur. In het Spurd-Leeghwaterbad zijn er voor verschillende leeftijden sport- en speelactiviteiten en onder meer klimnet, loopmat en peddelbootjes. Wie de geldende toegangsprijs heeft betaald, kan voor en na de activiteiten van de Spurd-HerfstPurVak de voor recreatief zwemmen beschikbare baden gebruiken.

Jaarlijks biedt Spurd met de PurVak duizenden kinderen en jongeren die in vakanties in de stad zijn sportief speelplezier. Spurd verzorgt de HerfstPurVak op verzoek van de gemeente.

Foto: aangeleverd.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.