1.1 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
Home* MaatschappijColumn van Eline!: BREAKING, clown gevangen door circusdirecteur

Column van Eline!: BREAKING, clown gevangen door circusdirecteur

Na de Webcam-rotonde en de Terror-Oehoe, een Killer-clown. Purmerend zou Purmerend niet zijn als wij er ook niet eentje zouden willen hebben. Een prachtige item om ons zelf weer eens op de kaart te zetten. Want Purmerend is alles behalve een slaapstad, dat weten we allemaal.

Weet u nog? Het was zo leuk vorig jaar. CRM-bouwer Archie plaatste op het dak van haar kantoorpand een camera. De live-stream die van de aangrenzende rotonde gemaakt werd, ging de hele wereld over. Het werd een feestje op de rotonde. Van auto’s die vele rondjes reden en kunstwerken van krijt tot picknickende mensen op het plantsoentje. Op het hoogtepunt trok de rotonde honderdduizenden kijkers en stond er iedere dag wel een cameraploeg bij de rotonde om verslag te doen.

De situatie was echter gevaarlijk, aldus politie en gemeente. Het was zo een hype geworden dat de drukte en de activiteiten op de rotonde veel te veel afleidden en dat kwam de verkeersveiligheid niet ten goede. Aldus politie en gemeente. Na een verzoek van onze burgemeester trok Archie ‘s avonds de stekker uit de rotonde. Tot grote spijt van veel Purmerenders, want sinds lange tijd viel er weer wat te beleven in Purmerend.

Gelukkig bleef het niet lang saai. De natuur hielp ons een handje. Opeens was er de Oehoe. En niet zomaar een Oehoe, deze uil was een echte terror-uil. Vals of gewoon een machtig en prachtig dier? Een stuk pure natuur of grootgebracht door mensen? Na een aantal aanvallen op nietsvermoedende wandelaars werd onze Oehoe een bezienswaardigheid. Mooie foto’s maken van de uil, de Oehoe frustreren door met lampjes op hem te schijnen. Mensen durfden de straat niet meer op zonder pet of paraplu.

Steeds meer cameraploegen verschenen in de wijk waar de Oehoe zich het meest liet zien. De plaatselijke bakker verkocht Oehoe-cakejes. En er werden liedjes over de vogel gemaakt. Onze gemeente vond het genoeg. De oehoe was gevaarlijk en er werd een valkenier ingezet om het dier te vangen. Dat lukte, onze oehoe werd opgepakt. Hij verblijft momenteel in hechtenis in Artis.

En toen werd het stil in Purmerend. We susten weer langzaam in slaap.

Tot er de laatste week op verschillende plaatsen in het land meldingen werden gedaan van killer-clowns. Een overgewaaide rage uit Amerika, waar in de maand voorafgaand aan Halloween personen in clown-outfits mensen de stuipen op het lijf jagen. Na Rotterdam, Oss, Almere en Zwijndrecht komen nu ook de eerste meldingen uit Purmerend binnen.

Een heus filmpje van een clown die over het parkeerterrein van de MacDonalds loopt is online gezet. Ouders klagen over bange kinderen die de straat niet meer op durven. En minder-genuanceerde opmerkingen als “Als ik er eentje tegen kom, rijd ik 10x met mijn auto over hem heen” kunnen de meeste likes verwachten.

Blijkbaar is dit niet de reuring waar we op zitten te wachten in onze stad. Ik persoonlijk zou geen halve meter omlopen voor zo een clown. Maar ik kan mij voorstellen dat kinderen hier wel slapeloze nachten van krijgen. Clowns overrijden of neersteken is niet handig. Het is strafbaar. Ik ga er maar vanuit dat het grootspraak is van deze Facebookers. Wat me wel grappig lijkt is om de clown te behandelen zoals we onze Oehoe behandeld hebben.

Gelukkig bleef het niet lang saai in Purmerend. De natuur hielp ons een handje. Opeens was er de Clown. En niet zomaar een clown, deze man was een echte terror-clown. Vals of gewoon een machtig en prachtig dier? Een stuk pure natuur of grootgebracht door mensen? Na een aantal verschijningen voor de neus van nietsvermoedende wandelaars werd onze clown een bezienswaardigheid. Mooie foto’s maken van de clown, de clown frustreren door met lampjes op hem te schijnen.

Steeds meer cameraploegen verschenen in de wijk waar de clown zich het meest liet zien. De plaatselijke bakker verkocht  killer-clown-cakejes. En er werden liedjes over de clown gemaakt. Onze gemeente vond het genoeg. De clown was gevaarlijk en er werd een circusdirecteur ingezet om het dier te vangen. Dat lukte, onze clown werd opgepakt. Hij verblijft momenteel in hechtenis in Artis.

En toen werd het stil in Purmerend. We susten weer langzaam in slaap.

Eline Ploch

Kopfoto: Pixabay



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
1.1 ° C
2.8 °
-1 °
81 %
1.6kmh
8 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.