Purmerend

OM eist 2 jaar cel en tbs tegen tbs’er die vrouw neerstak

Purmerend – Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 2 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 32-jarige man die op 1 september 2015 in Purmerend een vrouw neerstak. Deskundigen achten hem sterk verminderd toerekeningsvatbaar.

De 32-jarige man zat sinds 2012 in tbs met dwangverpleging wegens een ander geweldsincident, en was op begeleid verlof bij familie. Tijdens dit bezoek wist hij zich te onttrekken aan het toezicht. Met een aardappelschilmesje uit de keuken ging hij naar de supermarkt en pakte op de groentenafdeling een willekeurig, nietsvermoedend slachtoffer van achteren vast. Hij maakte stekende bewegingen naar gezicht, nek en rug. De vrouw liep blijvend letsel op in haar gezicht. Het OM vervolgt hem voor poging doodslag.

Deskundigen geven aan dat de verdachte forse psychische problematieken heeft. Hoewel zij tbs adviseren is de officier van justitie van mening dat ook een gevangenisstraf op zijn plaats is. “Gelet op de ernst van het feit dient er tevens een onvoorwaardelijke gevangenisstraf te volgen. Wellicht dat dit zijn behandeling doorkruist maar aan het slachtoffer als ook aan de maatschappij is niet uit te leggen als er geen straf volgt. Bovendien moet dit ook duidelijk zijn voor de verdachte dat je hier niet mee weg komt met enkel en alleen de huidige behandeling voort te zetten.”

De rechtbank Noord-Holland doet over 2 weken uitspraak.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.