13.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendOM eist 2 jaar cel en tbs tegen tbs'er die vrouw neerstak

OM eist 2 jaar cel en tbs tegen tbs’er die vrouw neerstak

Purmerend – Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 2 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 32-jarige man die op 1 september 2015 in Purmerend een vrouw neerstak. Deskundigen achten hem sterk verminderd toerekeningsvatbaar.

De 32-jarige man zat sinds 2012 in tbs met dwangverpleging wegens een ander geweldsincident, en was op begeleid verlof bij familie. Tijdens dit bezoek wist hij zich te onttrekken aan het toezicht. Met een aardappelschilmesje uit de keuken ging hij naar de supermarkt en pakte op de groentenafdeling een willekeurig, nietsvermoedend slachtoffer van achteren vast. Hij maakte stekende bewegingen naar gezicht, nek en rug. De vrouw liep blijvend letsel op in haar gezicht. Het OM vervolgt hem voor poging doodslag.

Deskundigen geven aan dat de verdachte forse psychische problematieken heeft. Hoewel zij tbs adviseren is de officier van justitie van mening dat ook een gevangenisstraf op zijn plaats is. “Gelet op de ernst van het feit dient er tevens een onvoorwaardelijke gevangenisstraf te volgen. Wellicht dat dit zijn behandeling doorkruist maar aan het slachtoffer als ook aan de maatschappij is niet uit te leggen als er geen straf volgt. Bovendien moet dit ook duidelijk zijn voor de verdachte dat je hier niet mee weg komt met enkel en alleen de huidige behandeling voort te zetten.”

De rechtbank Noord-Holland doet over 2 weken uitspraak.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.4 ° C
15.1 °
11.2 °
67 %
3.1kmh
100 %
wo
13 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.