15.1 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
Home* BijzonderZwerfinator op de helft met 1-100-200 project

Zwerfinator op de helft met 1-100-200 project

Purmerend – Al 50 dagen is Dirk Groot aka de Zwerfinator bezig met zijn 1 man, 100 dagen lang, 200 stuks (of meer) zwerfafval per dag project. Hiermee is Dirk op de helft van  zijn project welke op 5 september 2016 begon. De teller stond aan het begin van dag 50 op 12.512 stuks opgeraapte stuks zwerfafval. “Aan het eind van dit project wil ik de 20.000 stuks zwerfafval die ik dan heb opgeraapt ergens in Purmerend tentoonstellen, zodat mensen kunnen zien wat het betekent als één op de vier mensen in deze stad met 80.000 inwoners één stukje zwerfafval opraapt.”, zegt Dirk.

De stukken zwerfafval worden gefotografeerd met de IOS app van Litterati, waarbij de locatie automatisch wordt vastgelegd. Vervolgens voorziet Dirk elke foto van verschillende labels zodat er een goede analyse kan worden gedaan naar wat er waar ligt en in welke hoeveelheden. “Deze manier van meten gaat verder dan de standaard metingen die worden gebruikt en vooral zijn gericht op beeldkwaliteit van de openbare ruimte. Naast de tellingen en analyses weeg ik ook de verschillende soorten zwerfafval zodat er een eerlijker beeld ontstaat van de samenstelling van het zwerfafval. Een blikje is immers veel groter en zwaarder dan een snoepwikkel, en het is in mijn ogen vreemd dat we zwerfafval alleen uitdrukken in aantallen terwij we alle overige afvalstromen uitdrukken in gewicht.”, geeft Dirk aan.

Mocht je ook willen weten hoe jij ook kunt bijdragen aan een schonere stad, kijk dan op: Zwerfie voor Dummies

Dirk Groot, Waterlander van het jaar 2015 en uitvinder van de Zwerfie-bingo, geeft gastlessen, lezingen, workshops en advies over zwerfafval, plastic soep en duurzaamheid. Meer op: www.zwerfinator.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.1 ° C
16.1 °
13.9 °
78 %
1.3kmh
100 %
wo
18 °
do
20 °
vr
21 °
za
19 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.