7 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeColumnDe wekelijkse column van Tor Narra!

De wekelijkse column van Tor Narra!

Rottende lading!

“Hoe lang doet de bus erover om in de spits van Amsterdam Noord naar het Centraal Station te komen?” Dit is nog een van de nette vragen en opmerkingen waarmee de volksvertegenwoordigers worden bestookt door een van de meestal anonieme aliassen op de sociale media. Als ik meedeel dat deze informatie is op te vragen bij de routeverkenner van 9292.0V.nl. Dan wordt daar geen genoegen mee genomen en volgt een opmerking dat; “dit geen praktijkcijfers zijn”. En aangezien ik ook niet dagelijks de fileberichten van bus vertragingen ga lopen bijhouden kan ik ook geen antwoord geven op deze vraag die betrokkenen ook zelf kunnen stellen aan EBS. Interessanter is echter of dit antwoord iets zou uitmaken?

Wat mij betreft is het voldoende te weten dat, met een extra overstap in Station Noord, er maar één logische conclusie kan worden getrokken. Dat een rechtstreekse busverbinding naar het Centraal station voor een aantal Waterlandse gemeenten en wijken extra reis- , overstap- en wachttijd oplevert. En dat een wijk als Weidevenne in Purmerend, met nu 18.000 inwoners, heeft straks geen ander alternatief dan een gebroken verbinding met Amsterdam ‘voor lief’ te nemen. Dat betekent dat alleen met het breken van buslijn 308 al 25% van alle Purmerenders worden uitgesloten van een rechtstreekse verbinding met het centrum van Amsterdam.

De ‘alias’ heeft inmiddels een reputatie opgebouwd onder de lokale twitteraars. Als iemand die veel vragen stelt en vervolgens zelf de antwoorden geeft. Wel? Eigenlijk meer opdrachten lijkt het welhaast. Andere Twitteraars van éénzelfde ‘allooi’ smijten ook graag met ongenuanceerde opmerkingen en etiketten waarvan wordt ‘geacht’, je hiermee ‘op pad‘ te sturen. Volksvertegenwoordigers die zich laten verleiden tot antwoorden – op basis van argumentatie en concrete feiten – vallen bij de ‘slecht geïnformeerde medemens’ niet op. Het is namelijk niet het antwoord waarop men zat te wachten, en past het niet binnen het framewerk van ‘de eigen ervaring’.

En daar waar de kennis blijkbaar stokt? Dan is dat meestal het sein om over te gaan tot het instrumentarium van disrespectvolle en ‘persoonlijke’ opmerkingen. Het trukendoosje met grote vooringenomenheid over ‘wat dan ook’. En vooralsnog gepaard met de onkunde om argumenten en feiten toe te laten tussen de eigen oogkleppen. Als ‘stampvoetende kleuters die hun zin niet krijgen’ (deze opmerking is geleend van een ander actief raadslid in een ander verband. J).

Al eerder heeft ‘de alias’ volksvertegenwoordigers bestookt met vragen over de woningmarkt, hoeveel woningen we gaan bouwen, wat er nodig is? Wat ik eraan ga doen? En of ik zelf maar even kan gaan metselen? En vrijwel dagelijks worden we persoonlijk op de hoogte gebracht met de dalende ‘productiecijfers’ van Woonmatch en Woningnet. Een ontwikkeling waarvoor ondergetekende ruim vóór de afsplitsing (van de corporaties Intermaris en Wooncompagnie) uit Woningnet heeft gewaarschuwd. Het zou een aantal ‘aliassen’ sieren dat, voordat zij hun volksvertegenwoordigers bestoken met hun ‘bullshit’ (ja, ja ik zeg het nu bewust en zeer zeker met opzet) zij zich beter zouden informeren dan wel het geduld in zichzelf kunnen opbrengen om feitelijke informatie eerst ‘tot zich te nemen’; er een nachtje op te broeden; er nog eens over na te denken?

En als iemand dan toch nog van mening is dat ‘de eigen gekleurde visie op de wereld’ de enige juiste is? Dan mag u mij wat mij betreft iedereen verketteren, maar dan ook de gevolgen van dragen.

Waarheid werkt meestal niet zo louterend als een goed verschil van mening.

Even voor alle duidelijkheid? Vragen zijn altijd terecht! Domme vragen bestaan niet. Onbegrijpelijke antwoorden mogelijk wel. Het is dan beter te reageren met de vraag of iets misschien nog beter kan worden uitgelegd? Dat komt beter over dan: Jullie zijn allemaal verkeerd, zakkenvullers en ja, ja zelfs benamingen als, een linkse Hitler, wat dat dan precies moet betekenen.

De beste stuurlui staan aan wal. Waarom? Omdat zij zich daar veilig wanen. De schippers? Die dragen de ballast van een rottende lading.

Tor Narra

25 oktober 2016Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
7 ° C
8.3 °
5.6 °
78 %
3.1kmh
7 %
di
7 °
wo
9 °
do
8 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.