18.3 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomePolitiekPvdA Purmerend wil aanpak 'verborgen leed'

PvdA Purmerend wil aanpak ‘verborgen leed’

Purmerend – De PvdA in Purmerend merkt in contacten met burgers dat steeds vaker sprake is van ‘verborgen leed’: mensen hebben hulp nodig, maar melden zich niet bij de gemeente en hebben niemand in hun omgeving die dat voor ze doen. De PvdA in Purmerend vindt dat daar iets aan moet gebeuren en komt daarom met een motie in de raadsvergadering van komende donderdag.

De motie roept het college op extra inzet te plegen bij het opsporen van verborgen leed. PvdA raadslid Thijs Kroese licht toe: “Eens in de zes weken gaan wij als fractie de deuren langs om met inwoners te praten. Soms ontmoeten we mensen waarvan we vermoeden dat ze hulp in het huishouden nodig hebben of kampen met een financieel probleem. Als wij dat soort situaties al tegenkomen, hoeveel mensen zullen dan wel niet een buurman of buurvrouw hebben, waarvan ze vermoeden dat die hulp nodig heeft?”

Voor veel mensen is het lastig om buren te vragen of ze inderdaad hulp nodig hebben of ze de weg te wijzen naar de gemeente. “Daar moeten we wat aan doen. Daarom moet de inzet niet alleen op de betrokken personen zelf gericht zijn, maar vooral ook op mensen die problemen signaleren maar niet goed weten wat ze ermee moeten“, aldus Thijs Kroese.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.3 ° C
20.7 °
16 °
65 %
6.7kmh
16 %
do
18 °
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.