PolitiekPurmerend

PvdA Purmerend wil aanpak ‘verborgen leed’

Purmerend – De PvdA in Purmerend merkt in contacten met burgers dat steeds vaker sprake is van ‘verborgen leed’: mensen hebben hulp nodig, maar melden zich niet bij de gemeente en hebben niemand in hun omgeving die dat voor ze doen. De PvdA in Purmerend vindt dat daar iets aan moet gebeuren en komt daarom met een motie in de raadsvergadering van komende donderdag.

De motie roept het college op extra inzet te plegen bij het opsporen van verborgen leed. PvdA raadslid Thijs Kroese licht toe: “Eens in de zes weken gaan wij als fractie de deuren langs om met inwoners te praten. Soms ontmoeten we mensen waarvan we vermoeden dat ze hulp in het huishouden nodig hebben of kampen met een financieel probleem. Als wij dat soort situaties al tegenkomen, hoeveel mensen zullen dan wel niet een buurman of buurvrouw hebben, waarvan ze vermoeden dat die hulp nodig heeft?”

Voor veel mensen is het lastig om buren te vragen of ze inderdaad hulp nodig hebben of ze de weg te wijzen naar de gemeente. “Daar moeten we wat aan doen. Daarom moet de inzet niet alleen op de betrokken personen zelf gericht zijn, maar vooral ook op mensen die problemen signaleren maar niet goed weten wat ze ermee moeten“, aldus Thijs Kroese.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.