PurmerendSport

Wethouder Helm slaat 386e paal voor Multifunctionele sporthal

Purmerend – Niet de eerste maar de laatste paal sloeg wethouder Helm de grond in als feestelijke start voor de bouw van de multifunctionele sporthal aan de van IJsendijkstraat. Hiermee is het gehele complex geheid en kunnen de bouwvakkers aan de gang. Het nieuwe gebouw omvat o.a. twee sporthallen, geschikt voor onderwijs, breedtesport en topsport, een turnhal, 14 was- en kleedruimten en twee horecaruimten. De hallen worden gebouwd op een bovengrondse parkeergarage die in de parkeerbehoefte zal voorzien.

Hiermee wordt voldaan aan een groeiende behoefte aan binnensportaccommodaties vanuit het onderwijs en de sport(verenigingen). In het ontwerp is het gebouw ‘gelift’, zodat er onder de sporthal, op straatniveau, parkeergelegenheid wordt gerealiseerd. Dit zorgt voor een prominent gebouw en een niet alledaagse oplossing.

De accommodatie voldoet aan de normen van NOC*NSF en de KVLO (Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding). Wethouder Helm: “Sport heeft grote maatschappelijke betekenis en is zeer belangrijk voor de sociale samenhang in de gemeente. Met de bouw van deze sporthal bieden we Purmerenders een sportieve toekomst.” De nieuwe sportaccommodatie vervangt sporthal De Beukenkamp, maar die wordt pas afgebroken als de nieuwe hal in gebruik wordt genomen.

Ton Okhuijsen, vice voorzitter van de Purmerendse sportraad, gaf in een praatje aan dat het mogelijk is om tot 23 november 2016 een nieuwe naam te verzinnen voor deze sporthal en riep iedereen op om een inzending te doen. Deze prijsvraag kunt u bekijken op: http://purmerend.instantmagazine.com/one-of/sporthal/#!/prijsvraag

De kosten voor deze nieuwe sporthal zijn beraamd op ongeveer 13 miljoen euro. De verwachting is dat rond de zomer van 2017 de sporthal opgeleverd kan worden.

Foto’s: Haico Kats en Rob Klaucke

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.