* PersberichtPurmerend

Afvalstoffenheffing 2017 mogelijk met €20 omlaag

Purmerend – Dankzij de inspanningen van de Purmerenders is de hoeveelheid GFT-afval sinds januari bijna verdrievoudigd en het restafval met een derde afgenomen in gewicht. Bovendien hebben de inwoners vier keer zoveel PMD-afval (plastic, metaal en drankpakken) ingeleverd als in 2015. 

‘Dit is echt een fantastische vooruitgang sinds vorig jaar’, reageert de enthousiaste wethouder Mario Hegger. ‘Ik wil iedereen die daaraan heeft bijgedragen hartelijk danken.’

De gemeente gaat er alles aan doen om deze prestaties in ieder geval vol te houden en liefst nog verder te verbeteren. ‘Hoe beter we afval scheiden, hoe beter de materialen hergebruikt kunnen worden. Afval is eigenlijk gewoon grondstof. En bovendien kan nu de afvalstoffenheffing waarschijnlijk met € 20 omlaag in 2017.’ Waarmee de wethouder zich aan zijn belofte houdt: minder afval, minder betalen.

Afval in kilo’s laagbouw:

img_2536

img_2535

img_2534


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.