17.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomePolitiekBeusebos bedreigd door landelijke hotelketen

Beusebos bedreigd door landelijke hotelketen

Purmerend – Uit een gesprek dat op maandag 31 oktober plaatsvond tussen stichting Vrienden van het Beusebos en wethouder Rotgans blijkt dat een landelijke hotelketen zich op een plek van zo’n 3 a 4 hectare in het zuidelijke deel van het Beusebos wil vestigen. “Dit zorgelijke voornemen zal eerdaags in een intentieovereenkomst tussen deze partijen worden vastgelegd en ondertekend”, aldus Eric Kooijman, voorzitter van stichting Vrienden van het Beusebos. “We gaan er alles aan doen om het Beusebos te redden.”

“Het voornemen van de wethouder en de landelijke hotelketen staat in schril contrast met de ontwikkelingen die juist op dit moment in de rest van Nederland gaande zijn. De Nederlandse bos- en houtsector heeft vorige week een plan gepresenteerd om met aanplant en aankoop van bossen bij te dragen aan de realisatie van de klimaatafspraken van Parijs. Investeren in bos levert volgens deskundigen drie keer winst op: het langdurig opslaan van CO2, méér en slimmer benutten van hernieuwbare en duurzame grondstof en een mooi bos met grotere biodiversiteit en recreatiemogelijkheden. Dat de overheid achter dit plan staat blijkt uit de intentieovereenkomst die staatssecretaris Dijksma deze week tekende.” geeft Eric aan.

“Het is daarom ook extra opmerkelijk dat wethouder Rotgans op zeer korte termijn een intentieovereenkomst wil tekenen om het laatste natuurlijke bos van Purmerend te kappen. In deze tijd waarin zowel natuurorganisaties, overheden als het bedrijfsleven doordrongen zijn van het belang van natuurbehoud en duurzame ontwikkelingen, is het verbijsterend dat wethouder Rotgans een heel bos opoffert voor financiële belangen van een ondernemer” aldus Eric Kooijman.

Stichting Vrienden van het Beusebos is tegenstander van alle plannen om het Beusebos te ‘ontwikkelen’ en pleit voor volledig behoud van het 17 hectare grote bos. De stichting wees de wethouder er in het gesprek op dat een grote groep mensen in en rond Purmerend voor behoud van het Beusebos is. Een intentieovereenkomst is volgens de stichting dan ook erg misplaatst. Bovendien zijn er plannen van de rijksoverheid om de gevaarlijke bocht in de A7 waarin het Beusebos ligt, recht te trekken. Een ondergrondse corridor maakt deel uit van dit plan. Dit zou betekenen dat het Beusebos niet langer een ‘zichtlocatie’ aan de A7 is, wat een van de voornaamste verkoopargumenten is van de gemeente Purmerend.

Navraag bij raadsleden van diverse politieke partijen die voor behoud zijn van het Beusebos geven aan zeer verbaasd te zijn dat ze deze informatie via RegioPurmerend moesten vernemen.

Meer informatie op: www.beusebos.nl

Kopfoto: Rob Klaucke



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.9 °
16 °
55 %
3.1kmh
100 %
ma
18 °
di
15 °
wo
17 °
do
16 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.