112Purmerend

Explosie in woning Kolfstraat

Purmerend – Door een explosie in een woning in de Kolfstraat zijn van meerdere woningen de ramen eruit gevlogen. De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk. De brandweer is in grote getale aanwezig. De politie doet op dit moment een buurtonderzoek. 

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Dit bericht wordt aangevuld.

Update 16:45 – Het onderzoek is afgerond en er zijn geen hulpdiensten meer aanwezig bij de woning. Voor de woning is een inslag te zien met een diameter van een centimeter of 15 en een diepte van 3cm wat inderdaad zou kunnen wijzen op een inslag van een projectiel.

Update 13:30 – Technische recherche is een grootschalig onderzoek gestart. Een hond van de explosieven opruimingsdienst heeft de woning onderzocht. Een ambulancevoertuig staat nog steeds paraat. Ook een brandweervoertuig is nog steeds stand-by met aangekoppelde slangen.

Update: De explosieven opruimingsdienst is onderweg. Het gebied is geheel afgezet. Er wordt gesproken over een aanslag.

Update: Op een video van Dirk Groot is de explosie duidelijk te horen.

Foto’s: Haico Kats

 

 

 

 

 

 

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.