112Purmerend

Explosie in woning Kolfstraat

Purmerend – Door een explosie in een woning in de Kolfstraat zijn van meerdere woningen de ramen eruit gevlogen. De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk. De brandweer is in grote getale aanwezig. De politie doet op dit moment een buurtonderzoek. 

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Dit bericht wordt aangevuld.

Update 16:45 – Het onderzoek is afgerond en er zijn geen hulpdiensten meer aanwezig bij de woning. Voor de woning is een inslag te zien met een diameter van een centimeter of 15 en een diepte van 3cm wat inderdaad zou kunnen wijzen op een inslag van een projectiel.

Update 13:30 – Technische recherche is een grootschalig onderzoek gestart. Een hond van de explosieven opruimingsdienst heeft de woning onderzocht. Een ambulancevoertuig staat nog steeds paraat. Ook een brandweervoertuig is nog steeds stand-by met aangekoppelde slangen.

Update: De explosieven opruimingsdienst is onderweg. Het gebied is geheel afgezet. Er wordt gesproken over een aanslag.

Update: Op een video van Dirk Groot is de explosie duidelijk te horen.

Foto’s: Haico Kats

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by