6.7 C
Purmerend
zaterdag 20 april 2024
Home112Purmerender aangehouden voor overval Amsterdam-Noord

Purmerender aangehouden voor overval Amsterdam-Noord

Amsterdam – De recherche heeft op dinsdag 1 november een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de woningoverval op een 73-jarige man aan de Berberisstraat.

Het gaat om een 26-jarige man uit Purmerend. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Hulp van publiek is daarbij nog steeds zeer welkom.

 

Woningoverval Berberisstraat

Laatste update:
25-10-2016 | 20:15
Zaaknummer:
2016091816
Datum delict:
26-04-2016
Plaats delict:
Amsterdam
Een 73-jarige man is dinsdag 26 april rond 21.30 uur slachtoffer geworden van een woningoverval.

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.
Update
De recherche heeft op dinsdag 1 november een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de woningoverval op een 73-jarige man aan de Berberisstraat. Het gaat om een 26-jarige man uit Purmerend. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Hulp van publiek is daarbij nog steeds zeer welkom.

Omschrijving
De man zat die avond – het was de avond voor Koningsdag – thuis televisie te kijken toen de bel ging. Een onbekende man stond voor de deur en zei dat hij iets wilde weten. Toen de deur open ging, stapte deze persoon samen met een andere man hardhandig de woning binnen. Het slachtoffer werd bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden.

De overvallers zeiden tegen de man dat ze uit Den Haag kwamen en in opdracht ‘van een bekende’ geld kwamen halen.

De overvallers hebben onder andere geld meegenomen. Verder namen ze nog wat persoonlijke eigendommen mee, waaronder sleutels.

Het slachtoffer werd na bijna een uur achtergelaten in zijn kelder. Nadat de overvallers weg waren, heeft de man uiteindelijk eerst de buren en daarna de politie kunnen waarschuwen.

De politie gaat er van uit dat de twee mannen handelde in opdracht van een bekende. Ze waren bekend met het huis en wisten bijvoorbeeld dat hij een kelder heeft.

De hele overval was behoorlijk intimiderend, maar er is de man niets fysieks aangedaan. Ook dat versterkt bij de politie het idee dat er bekenden achter kunnen zitten. Alleen is dan de vraag van wie de opdracht kwam, want hij kan zich niet voorstellen dat één van zijn naasten hem zoiets zouden aandoen.

Signalement dader 1

De man die aanbelde, het vuurwapen had en al die tijd bij het slachtoffer op de bank is gebleven, was een man van rond de 35 jaar. Hij heeft een gezet postuur en is rond de 1.85 meter. Die avond droeg hij een zwart mutsje en verder donkere kleding.

Signalement dader 2

De man die het hele huis ondersteboven haalde wordt rond de 25 jaar geschat. Hij heeft een slanker postuur en is even lang als zijn handlanger. Hij droeg donkere kleding met een capuchon en had een zwarte sporttas bij zich.

DNA-sporen

In het huis zijn na grondig forensisch onderzoek verschillende goede DNA-sporen veiliggesteld, die op dit moment nog worden onderzocht.

Dat komt omdat er mengsporen tussen zitten en dan kost het meer tijd om te achterhalen van wie ze kunnen zijn.

Tips

Wie heeft die dinsdagavond 26 april iets in de Berberisstraat gezien dat met de woningoverval te maken kan hebben? Wie weet, of heeft een vermoeden, wie achter deze woningoverval zitten? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in. Voor een vertrouwelijk gesprek met de politie kunt u bellen met het Team Nationale Inlichtingen:079-3458999



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.2 °
6.1 °
76 %
7.6kmh
100 %
za
8 °
zo
10 °
ma
9 °
di
10 °
wo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.