10.4 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
Home112Zeer drukke dag voor Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Zeer drukke dag voor Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Purmerend – De hulpdiensten van onze veiligheidsregio wisten al dat het een drukke dag zou worden. Al enkele maanden stond voor deze dag “crisisoefening Waterwolf” op het programma. De dag verliep echter iets anders dan de hulpdiensten voor ogen hadden.

bestand-02-11-16-17-18-19

Om goed voorbereid te zijn op een eventuele toekomstige overstroming oefenden de crisispartners samen met de bewoners van Marken. Een enorme hoeveelheid eenheden van politie, brandweer ambulancepersoneel waren was bij deze grootschalige oefening betrokken. Maar ook het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, provincie Noord-Holland, gemeente Waterland, Rijkswaterstaat, defensie en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland hadden een belangrijke rol binnen de oefening. Net zoals de inwoners van Marken zelf.

Brandweercolonne onderweg naar Marken

 

doodle_2016-11-02t12_45_27zDe hulpdiensten waren net begonnen aan Waterwolf toen er vanuit Purmerend een melding kwam van een explosie in een woning aan de Kolfstraat. Brandweer, ambulance, politie, technische recherche en explosieve opruimingsdienst zijn tot ver in de middag op de locatie aanwezig geweest.

Een officiële verklaring is nog niet gegeven door de politie. Wel is er voor de woning een inslagkrater zichtbaar.

Bekijk hier de gehele berichtgeving.

 

img_2109Aan het einde van de middag was het weer raak. De brandweer rukte met groot materieel uit na een melding van een woningbrand aan de Merwedestraat in Purmerend.

Uiteindelijk bleek het te gaan om een brandje in een pan op het fornuis.

 

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.4 ° C
11.7 °
9.4 °
78 %
4.9kmh
100 %
vr
13 °
za
16 °
zo
13 °
ma
7 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.