4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeRegionaal20 Miljoen voor Noord-Hollandse infrastructuur

20 Miljoen voor Noord-Hollandse infrastructuur

Noord-Holland – Gedeputeerde Staten willen ruim 20 miljoen euro toekennen aan infrastructurele projecten die klaar zijn om in uitvoering te gaan. Van dit bedrag wordt de provinciale infrastructuur verbeterd of uitgebreid. Gedeputeerde Staten leggen het voorstel van de investeringen voor aan Provinciale Staten, die hier in december over beslissen.

De provincie Noord-Holland heeft 613 km wegen, 246 km vaarwegen en 45 km vrij liggende openbaar vervoerbanen in eigendom. Langs een groot deel van de Noord-Hollandse wegen liggen ook fietspaden (387 km) die eigendom zijn van de provincie. Daarnaast beheert de provincie 539 bruggen, sluizen, ecoducten en tunnels. Al deze infrastructuur wordt door de provincie onderhouden en zo nodig verbeterd of uitgebreid.

Op 1 november 2016 hebben Gedeputeerde Staten vastgesteld welke nieuwe en bestaande projecten klaar zijn om uitgevoerd te gaan worden. In totaal gaat het om € 20,8 miljoen voor projecten zoals: het fietspad langs de N247 in Monnickendam en Broek in Waterland en maatregelen aan de N244 en N246, waaronder de Kogerpolderbrug en Beatrixbrug. De kredietaanvragen worden op 12 december, samen met de voortgangsrapportage aan Provinciale Staten voorgelegd.

Planning infrastructuur
De investeringen staan in de eerste actualisatie van het jaarlijks vastgestelde programma voor verbetering en uitbreiding van de provinciale infrastructuur: het Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI). Het PMI en PMO (Provinciaal Meerjarenprogramma Onderhoud) bevatten samen alle voorgenomen projecten voor de komende vijf jaar. Het PMI en PMO voor de periode 2017 – 2021 zijn op 30 augustus 2016 door de Gedeputeerde Staten vastgesteld en worden op 12 december aan Provinciale Staten voorgelegd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4 ° C
6.7 °
0.7 °
77 %
3.1kmh
92 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.