Regionaal

20 Miljoen voor Noord-Hollandse infrastructuur

Noord-Holland – Gedeputeerde Staten willen ruim 20 miljoen euro toekennen aan infrastructurele projecten die klaar zijn om in uitvoering te gaan. Van dit bedrag wordt de provinciale infrastructuur verbeterd of uitgebreid. Gedeputeerde Staten leggen het voorstel van de investeringen voor aan Provinciale Staten, die hier in december over beslissen.

De provincie Noord-Holland heeft 613 km wegen, 246 km vaarwegen en 45 km vrij liggende openbaar vervoerbanen in eigendom. Langs een groot deel van de Noord-Hollandse wegen liggen ook fietspaden (387 km) die eigendom zijn van de provincie. Daarnaast beheert de provincie 539 bruggen, sluizen, ecoducten en tunnels. Al deze infrastructuur wordt door de provincie onderhouden en zo nodig verbeterd of uitgebreid.

Op 1 november 2016 hebben Gedeputeerde Staten vastgesteld welke nieuwe en bestaande projecten klaar zijn om uitgevoerd te gaan worden. In totaal gaat het om € 20,8 miljoen voor projecten zoals: het fietspad langs de N247 in Monnickendam en Broek in Waterland en maatregelen aan de N244 en N246, waaronder de Kogerpolderbrug en Beatrixbrug. De kredietaanvragen worden op 12 december, samen met de voortgangsrapportage aan Provinciale Staten voorgelegd.

Planning infrastructuur
De investeringen staan in de eerste actualisatie van het jaarlijks vastgestelde programma voor verbetering en uitbreiding van de provinciale infrastructuur: het Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI). Het PMI en PMO (Provinciaal Meerjarenprogramma Onderhoud) bevatten samen alle voorgenomen projecten voor de komende vijf jaar. Het PMI en PMO voor de periode 2017 – 2021 zijn op 30 augustus 2016 door de Gedeputeerde Staten vastgesteld en worden op 12 december aan Provinciale Staten voorgelegd.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.