18.1 C
Purmerend
vrijdag 24 mei 2024
HomeRegionaalKlaar voor de winter

Klaar voor de winter

Noord-Holland – Vanaf 1 november, staan de strooiers van de provincie Noord-Holland klaar om uit te rukken. Dan begint namelijk officieel het winterseizoen voor de gladheidsbestrijders. Het materieel is geïnspecteerd en de zoutloodsen zijn gevuld. De winter kan beginnen.

In de maand oktober is al het materieel aan een grondige inspectie onderworpen. 6 gladheidscoördinatoren waken over de provinciale wegen in de 7 strooigebieden in de provincie. Als er gladheid dreigt, of als het al glad is, rukken de strooiers uit om te strooien of om sneeuw te ploegen. 80% van de strooibeurten is preventief: om gladheid te voorkomen. De resterende 20% gebeurt curatief: als het al glad is, bijvoorbeeld als het sneeuwt of ijzelt.

5000 ton zout
In totaal heeft Noord-Holland een voorraad van bijna 5000 ton zout verdeeld over 8 zoutloodsen. Deze voorraad wordt de hele winter door op peil gehouden. Na elke 2 strooibeurten, of eerder, als er in 1 strooibeurt 100 ton zout gestrooid is, wordt de voorraad direct aangevuld. Zo is er altijd voldoende zout voorradig.

Tips voor weggebruikers
Bij winterse omstandigheden is het belangrijk goed geïnformeerd de weg op gaan en het rijgedrag aan te passen: verlaag de snelheid en houd voldoende afstand. En weet dat het zout niet meteen na een strooiactie werkt; het moet eerst worden ingereden door het verkeer.

‘Bakkie, soepie en warm happie’
Na elke strooiactie, of dat nu overdag of midden in de nacht is, komen de gladheidsbestrijders terug op hun steunpunt. Voor een ‘bakkie, een soepie, een warm happie’ én om de zouttanks na elke strooiactie schoon te spuiten. Zodat weggebruikers de hele winter kunnen rekenen op veilige wegen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19.4 °
16.6 °
71 %
1.8kmh
96 %
vr
18 °
za
18 °
zo
21 °
ma
17 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.