15.2 C
Purmerend
zondag 26 mei 2024
HomeColumnColumn van Opinor Aliud: Iets met een schijtdiscussie

Column van Opinor Aliud: Iets met een schijtdiscussie

Okay, how low can you go! Purmerend moet op de kaart gezet worden en daar is natuurlijk een nieuw onderwerp een mooi onderdeel van. Purmerend heeft behoefte aan een openbaar toiletgelegenheid. Nee, ik praat geen poep! Ik beschrijf slechts waar de Purmerendse Raad zich afgelopen donderdag mee bezig heeft gehouden.

Hoezo een schijtdiscussie, iedereen wilde er zijn plasje wel even over doen en uiteraard voelde diverse volksvertegenwoordigers de behoefte om er iets van te vinden. Mijn visie is werkelijk even iets anders dan die van de gehele fucking raad in Purmerend. Hoe bedenk je het? Poepen op de Koemarkt is natuurlijk zo 1996. Althans toen stonden er nog urinoirs naast café Bakker waar je gewoon even kon zeiken. Het zeiken is verplaatst naar de raadzaal zo leek deze donderdag want een stad als Purmerend moet men natuurlijk wel zijn natuurlijke behoefte kunnen doen.

Opmerkelijk dat van Damme zich ergens wist te herinneren dat er ergens wetgeving was dat mensen niet geweigerd mochten worden en dus gewoon een willekeurig horeca etablissement binnen konden stappen om daar even te kakken. Laat ik deze mensen dan even uit deze beleving helpen. Dat is niet het geval. Uiteraard zal er ergens een stukje recht zijn dat dit zo voorschrijft, maar gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee dingen. Je zal maar bij een willekeurig café staan en niet naar het toilet mogen. Of stel je loopt bij een restaurant als Bardot naar binnen met de mededeling dat je even je behoefte wenst te doen. In mijn beleving is dit wel erg 1978 en daarmee kan er ook vast gesteld worden dat van Damme niet van deze tijd is. Sterker nog, na de aankomende verkiezingen zal hij verleden tijd zijn, maar dat natuurlijk geheel terzijde.

Zo ook de stemming voor dit onderwerp. Er zijn twee keuzes. Voor of tegen. Tijdens de tweede termijn zoals men dat noemt, stak Arie-Wim  zijn vinger omhoog en maakte hierbij kennelijk de indruk dat hij even naar het toilet moest. Arie-Wim zou Arie-Wim niet zijn als het plan niet doordacht was en een stad met 80 duizend inwoners heeft natuurlijk een openbaar toilet nodig. De optie zou volgens Arie-Wim erg eenvoudig zijn, namelijk het oude hokje van de marktmeester. Deze laatste zou inmiddels zijn intrek kunnen vinden in het gemeentehuis.

Uiteindelijk bleek dan toch dat de meerderheid niet helemaal pro een nieuwe schijtlocatie is. Het plan werd niet aangenomen. Dat is dan overigens wel een fijn gevoel. Onze helden, de volksvertegenwoordiging van Purmerend, de verkondigers van het woord namen stelling. Poepen doe je niet in de binnenstad van Purmerend. Nee, er is immers gezeik zat binnen de gemeente Purmerend.

Opinor Aliud

Kopfoto: PixabaySteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
15.2 ° C
16.1 °
13.9 °
76 %
0.9kmh
77 %
zo
16 °
ma
17 °
di
18 °
wo
18 °
do
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.