22.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendTien jaar aangepast zwemmen in Leeghwaterbad

Tien jaar aangepast zwemmen in Leeghwaterbad

Purmerend – Deze maand is het tien jaar geleden dat in het zwembad in Purmerend de eerste les aangepast zwemmen was te volgen. De les bestaat uit zwemoefeningen speciaal voor mensen met een fysieke of chronische beperking. Woensdag 9 november is er voor belangstellenden en hun partner of ouders een informatiebijeenkomst waarin onder meer fysiotherapeut Lodewijk Esser vertelt over het belang van bewegen, vooral voor mensen met een beperking.

In het Spurd-Leeghwaterbad zijn er wekelijks vier momenten voor mensen met een beperking om in de rustige omgeving van het doelgroepenbad speciale zwemoefeningen te doen. Daarbij gebruiken de deelnemers ook verschillende materialen. De zweminstructeur besteedt veel aandacht aan de individuele mogelijkheden van de deelnemers. Wie aangepast komt zwemmen, moet zelfstandig in het doelgroepenbad kunnen komen.

Woensdag 9 november is er van 11.45 uur tot 13.00 uur een informatiebijeenkomst. Iedereen kan vragen stellen over aangepast zwemmen in Purmerend. Naast de fysiotherapeut is er ook een zweminstructrice van Spurd voor voorlichting over de praktische gang van zaken bij aangepast zwemmen. Tot slot van die bijeenkomst is er de gelegenheid te kijken bij de les aangepast zwemmen als onderdeel van een rondleiding door het Spurd-Leeghwaterbad.

Voor de (oud-)deelnemers is er in de week van 7 november koffie met een gezonde lekkernij en een gezellig samenzijn. Oud-deelnemers zijn woensdag bijzonder van harte welkom bij de informatiebijeenkomst.

De lessen aangepast zwemmen zijn maandag en donderdag van 09.00 uur tot 10.00 uur en woensdag en vrijdag van 12.00 uur tot 13.00 uur. Aangepast zwemmen is er bijvoorbeeld voor mensen met hart- en longproblemen, lichamelijke en chronische beperkingen zoals reuma gerelateerde klachten.

Een persoonlijk (aangepast) sportadvies is mogelijk. Daarvoor moet men een e-mail sturen naar [email protected], Spurd neemt dan contact op voor een afspraak. Ook kan men maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur voor een afspraak bellen met (0299) 418 100.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
22.3 ° C
23.9 °
19 °
62 %
2.7kmh
47 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.