PurmerendSport

Tien jaar aangepast zwemmen in Leeghwaterbad

Purmerend – Deze maand is het tien jaar geleden dat in het zwembad in Purmerend de eerste les aangepast zwemmen was te volgen. De les bestaat uit zwemoefeningen speciaal voor mensen met een fysieke of chronische beperking. Woensdag 9 november is er voor belangstellenden en hun partner of ouders een informatiebijeenkomst waarin onder meer fysiotherapeut Lodewijk Esser vertelt over het belang van bewegen, vooral voor mensen met een beperking.

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

In het Spurd-Leeghwaterbad zijn er wekelijks vier momenten voor mensen met een beperking om in de rustige omgeving van het doelgroepenbad speciale zwemoefeningen te doen. Daarbij gebruiken de deelnemers ook verschillende materialen. De zweminstructeur besteedt veel aandacht aan de individuele mogelijkheden van de deelnemers. Wie aangepast komt zwemmen, moet zelfstandig in het doelgroepenbad kunnen komen.

Woensdag 9 november is er van 11.45 uur tot 13.00 uur een informatiebijeenkomst. Iedereen kan vragen stellen over aangepast zwemmen in Purmerend. Naast de fysiotherapeut is er ook een zweminstructrice van Spurd voor voorlichting over de praktische gang van zaken bij aangepast zwemmen. Tot slot van die bijeenkomst is er de gelegenheid te kijken bij de les aangepast zwemmen als onderdeel van een rondleiding door het Spurd-Leeghwaterbad.

Voor de (oud-)deelnemers is er in de week van 7 november koffie met een gezonde lekkernij en een gezellig samenzijn. Oud-deelnemers zijn woensdag bijzonder van harte welkom bij de informatiebijeenkomst.

De lessen aangepast zwemmen zijn maandag en donderdag van 09.00 uur tot 10.00 uur en woensdag en vrijdag van 12.00 uur tot 13.00 uur. Aangepast zwemmen is er bijvoorbeeld voor mensen met hart- en longproblemen, lichamelijke en chronische beperkingen zoals reuma gerelateerde klachten.

Een persoonlijk (aangepast) sportadvies is mogelijk. Daarvoor moet men een e-mail sturen naar info@spurd.nl, Spurd neemt dan contact op voor een afspraak. Ook kan men maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur voor een afspraak bellen met (0299) 418 100.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by