11.1 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
Home* HorecaCafé de Bonte Koe opnieuw in de Nederlandse top 10

Café de Bonte Koe opnieuw in de Nederlandse top 10

Purmerend – Biercafé de Bonte Koe is maandag 7 november 2016 opnieuw in de prijzen gevallen. In de Café Top 100 van Misset Horeca wist de Bonte Koe de 8e plaats te bemachtigen. Het café van Huub en Linda Arents staat daarmee voor het 10e jaar op rij in de top 10 van de beste cafe’s van Nederland.

Al voor de 23e maal publiceerde Misset Horeca de jaarlijkse Café Top 100.  Het café aan de Koemarkt is niet meer weg te denken uit de bovenste regionen. Huub en Linda namen de zaak 12,5 jaar geleden over van Hans Glandorf. 2,5 jaar later betraden ze opnieuw de top 10 van de Misset-lijst, waar het café inmiddels een vaste positie heeft weten te veroveren. Tweemaal stond de Bonte Koe op de 3e plek en tweemaal zelfs op de 2e plaats.

Behalve de 8e positie werd de Bonte Koe ook benoemd tot het beste café van de provincie Noord-Holland. “Een café komt niet zomaar op de lijst”, vertelt ondernemer Huub Arents. “Aan een nominatie gaan verschillende bezoeken van mystery guests, officiele bezoeken van de vakjury en een persoonlijk gesprek vooraf.”

bonte-koeHet is vooral belangrijk dat je als bedrijf je eigen identiteit bewaart, aldus de eigenaar. “Blijf bij jezelf. Wees op ieder moment van de dag vriendelijk naar de gasten toe. En verder staan wij bekend om ons zeer uitgebreide assortiment. Natuurlijk op de eerste plaats om onze bieren”. En inderdaad mag dat gezegd worden. Met 18 verschillende bieren op de tap en ruim 120 bieren op fles heeft de Bonte Koe inderdaad een zeer indrukwekkend assortiment. “Maar naast onze bieren hebben we ook een zeer ruime keuze op het gebied van Wisk(e)y’s en jenevers. En ook voor een goed glas wijn kunnen de kenners bij ons terecht”.

bestand-08-11-16-14-09-39

Huub vertelt met trots over de nominaties van Misset. Eén van zijn favoriete anekdotes op dit gebied was een aantal mensen uit Eindhoven die een paar jaar terug aan de bar plaatsnam. “Het waren zelf restauranteigenaren. Zij bleken speciaal vanwege de tweede plaats op de lijst te zijn langs gekomen. Na een bezoek aan het café, zijn ze aan de andere kant van de Koemarkt een hapje gaan eten om daarna weer terug te kunnen gaan naar de Bonte Koe. Vanwege de gezellligheid hebben ze spontaan een hotelovernachting geboekt. De volgende dag hebben ze boodschappen gedaan en zijn ze nog eventjes langs geweest om gedag te zeggen. En zo profiteren meer plaatselijke ondernemers van de plek in de Café Top 100.”

 

Kopfoto en derde foto: Haico Kats

Tweede foto: Aangeleverd door de Bonte KoeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
11.1 ° C
11.7 °
10 °
81 %
0.9kmh
8 %
do
19 °
vr
21 °
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.