10.7 C
Purmerend
donderdag 13 juni 2024
Home* DuurzaamInvestering in groene aggregaten draagt bij aan verduurzaming Noord-Hollandse bouwsector

Investering in groene aggregaten draagt bij aan verduurzaming Noord-Hollandse bouwsector

Noord-Holland – Een brandstofbesparing van 60% tot 95% en een lagere CO2-uitstoot van 1.145 ton per jaar. Het is de duurzame missie van De Groene Aggregaat.

Met de verhuur van milieuvriendelijke aggregaten zet het bedrijf in op een wezenlijke verduurzaming van de Noord-Hollandse bouwsector. Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland investeert in deze missie. Hiermee wordt een opschaling van het aantal duurzame aggregaten mogelijk gemaakt.

Kracht van zonnepanelen
Initiatiefnemer van De Groene Aggregaat is Maru Systems, specialist in energiebesparing en -techniek uit De Rijp. Volgens directeur Ruud Kraakman is de vraag naar groene aggregaten aanzienlijk. “In de bouwsector is verduurzaming een grote uitdaging. Projecten zijn tenslotte van tijdelijke aard en een betrouwbare energiebron is cruciaal. Tot nu toe konden alleen dieselaggregaten voor die solide basis zorgen. Onze groene aggregaten bieden het duurzame alternatief.” Deze hybride generatoren krijgen hun power van een ingebouwd accupakket en REC-zonnepanelen. Hiermee ligt een gemiddelde brandstofbesparing van 60% tot 95% – en dus een substantiële kostenreductie – in het verschiet, net als een jaarlijkse CO2-afname van 1.145 ton. Bouwbedrijven kunnen zo’n aggregaat huren, zodat ze deze niet zelf hoeven te bekostigen.

Duurzame trend
Door de investering van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland kan De Groene Aggregaat zijn aggregatenvoorraad flink opschalen. Omdat het animo groot is, worden de eerste nieuwe aggregaten al op heel korte termijn gebouwd en vervolgens verhuurd. Fondsdirecteur Bart Blokhuis voorziet een succes. “Grondlegger Maru Systems heeft zich al eerder bewezen als ‘meest innovatieve onderneming van Noord-Holland’. Dat was dankzij zijn daglichtregeling dat het verlichtingsniveau op de werkvloer automatisch regelt en daarmee zorgt voor grote energie- en kostenbesparingen. Met De Groene Aggregaat zet het bedrijf zijn duurzame trend voort. Daarnaast heb ik alle vertrouwen in de directie. Daar zit een boel ervaring en een zeer relevant netwerk.”

Gat in de markt
Kraakman voegt daaraan toe: “Ik ben blij dat het participatiefonds de krachten bundelt met De Groene Aggregaat. Wij streven dezelfde doelstellingen na, zien de kansen in de markt en begrijpen het bedrijf, het product én elkaar.” Ook gedeputeerde Duurzaamheid, Jack van der Hoek, ziet de meerwaarde van dit initiatief. “Met zijn concept springt De Groene Aggregaat overduidelijk in op een niche in de bouwsector, maar het levert ook een belangrijke bijdrage aan de duurzame ambities van de provincie.”

Over het fonds
Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland is een investeringsfonds voor gevestigde en startende bedrijven en projecten, die zich richten op biomassa, duurzaam bouwen, wind (op zee) en zonne-energie en die daarmee bijdragen aan de duurzame economie in Noord-Holland. Ook andere duurzame innovaties kunnen in aanmerking komen voor een investering. Het fonds is opgericht en gefinancierd door de provincie Noord-Holland en wordt beheerd door KplusV en StartGreen Capital.

Over De Groene Aggregaat
De Groene Aggregaat maakt zich hard voor de verduurzaming van de bouwsector in Noord-Holland. Daarvoor bouwt het bedrijf in eigen beheer op maat gemaakte hybride aggregaten. Initiatiefnemer is Maru Systems, het installatiebedrijf uit De Rijp dat gespecialiseerd is in duurzame energie-oplossingen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.7 ° C
12.3 °
9.4 °
77 %
1.3kmh
100 %
do
17 °
vr
16 °
za
17 °
zo
18 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.