18.6 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeGemeenteWethouder Eveline Tijmstra ontbijt met leerlingen obs Wheermolen

Wethouder Eveline Tijmstra ontbijt met leerlingen obs Wheermolen

Purmerend – Vanochtend bezochten 26 leerlingen van groep 6 van basisschool Wheermolen op uitnodiging van JOGG-Purmerend en de gemeente het stadhuis. Dit was vanwege het Nationaal Schoolontbijt, een evenement gericht op een gezond ontbijt als goede start van de dag. Wethouder Eveline Tijmstra heeft met de kinderen ontbeten. De leerlingen van obs Wheermolen hadden ook vragen voorbereid en gingen in gesprek over gezond eten. De meeste kinderen hielden wel van spaghetti en niet van spruitjes, net als de wethouder. Ze waren het er allemaal over eens dat fruit een lekker tussendoortje is.

In Purmerend deden dit jaar 10 basisscholen met 2.300 leerlingen mee. Ook ’t Carrousel, ’t Prisma, Het Tangram, ’t Pierement, Bets Frijlingschool, Alexander Roozendaalschool, AkkerDijk, Kawama en De Koempoelan deden in Purmerend mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt leren de kinderen over het belang van dagelijks én gezond ontbijten, want ook in Purmerend wonen kinderen die niet of vaak ongezond ontbijten. Landelijk gaat ongeveer een op de tien kinderen regelmatig zonder ontbijt naar school.

Deze week is de veertiende editie van het Nationaal Schoolontbijt. Er doen 2.720 basisscholen met 520.000 leerlingen mee, een record. In het gezonde ontbijtpakket konden leerlingen kiezen uit volkorenbrood, volkoren- en tarwebolletje, krentenbol, halvarine, fruitstroop, vruchtenspread, smeerbare kaas met weinig zout en vet, 30+ kaas, halfvolle yoghurt, biologische krokante muesli, halfvolle melk, thee, mandarijntje, stukjes appel en stukjes komkommer. Bakkers en supermarkten uit de stad en regio maakten het ontbijt mogelijk.

JOGG-Purmerend is een netwerk van partners. De JOGG-aanpak is gericht op het voorkomen en terugdringen van overgewicht door het bij kinderen bevorderen van een gezonde leefstijl met voldoende bewegen en gezond eten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
71 %
1.3kmh
97 %
vr
18 °
za
17 °
zo
21 °
ma
22 °
di
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.