17.8 C
Purmerend
dinsdag 28 mei 2024
Home* Uitgelicht"Judas" vanaf dinsdag weer op voorraad bij Het Leesteken

“Judas” vanaf dinsdag weer op voorraad bij Het Leesteken

Purmerend – Het zal u ongetwijfeld niet zijn ontgaan. Astrid Holleeders’ familiekroniek ‘Judas’ over haar broer Willem Holleeder was zaterdag in één dag uitgekocht. Landelijk gingen 80.000 exemplaren over de toonbank. En sindsdien is er een ware run op het boek ontstaan.

Boekhandelaren in het hele land hadden het boek ingekocht als “Project X”. Niemand wist wat ze precies gekocht hadden. Wat er in de dozen met boeken zat bleef tot op het laatste moment geheim. In het radioprogramma “Koffie Lokaal” op Radio Purmerend vertelt Wouter van Waard over project X van afgelopen zaterdag. Het Leesteken kreeg om half elf de zending binnen en om 12:00 uur was deze volledig uitverkocht.

Voor de vele mensen die Judas hebben misgelopen: boekhandel Het Leesteken in de Zuidersteeg verwacht dinsdag aanstaande een nieuwe levering van 250 exemplaren. Van deze levering zijn er nu al 65 boeken gereserveerd. Wilt u ook zeker zijn van een exemplaar, kunt u dit telefonisch bij het Leesteken reserveren.

Foto’s aangeleverd door Het Leesteken

coverjAstrid Holleeder vertelt op openhartige en aangrijpende wijze hoe ze is opgegroeid in een gezin dat sinds 1983 – het jaar van de Heineken-ontvoering – alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder.

In Judas beschrijft Astrid haar jeugd in de Jordaan in Amsterdam. De terreur van haar alcoholistische vader. Het losgeld en de ‘vloek van Heineken’. De verwijdering tussen de bloedgabbers Cor van Hout en Willem Holleeder. Liquidaties en afpersingen. De dood van Cor van Hout. Maar ook hoe zij besloten heeft haar broer ‘levenslang’ te geven, wetende dat zij daarmee ook zichzelf levenslang geeft. Alleen door hem op te nemen, hem te laten praten over zijn misdaden, kon zij het beeld over haar broer laten kantelen.

Of bestel het boek van Astrid Holleeder hier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
17.8 ° C
19 °
16.1 °
65 %
5.8kmh
100 %
di
18 °
wo
16 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.