112Purmerend

Bejaarde slachtoffer babbeltruc

Purmerend – Vrijdagmiddag tussen 14.30 uur en 14:50 uur is een 86-jarige vrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc. Bij haar woning aan het Kegelplein kwam een onbekende vrouw aan de deur, die zich voordeed als haar nieuwe buurvrouw.

Eenmaal binnen maakte de vrouw een praatje met de bewoonster waarna ze weer verdween. De volgende dag ontdekte de bewoonster dat er sieraden uit haar woning waren verdwenen.

Signalement
De verdachte was een blanke vrouw, van 30-35 jaar, 1.55-1.60 m lang, met een mager/tenger postuur. Vermoedelijk was de vrouw in gezelschap van een tweede persoon.

Getuigenoproep
De politie heeft onder andere een buurtonderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen.
Mensen die iets hebben gezien kunnen zich melden bij de politie in Purmerend, via tel. 0900-8844.

Wat is een babbeltruc en wat kan je er tegen doen?
Beroving door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Lees hier meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc.

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.