* PurmerlandSport

5e seizoen grenzeloos sporten van start

Purmerend – Het vijfde seizoen van het project Grenzeloos Sporten in Purmerend start vrijdag 25 november. Kinderen van groep 8 van basisscholen maken daarin kennis met verschillende aangepaste sporten. Spurd wil hen met de clinics Grenzeloos Sporten tijdens een gymles bewust maken van mogelijkheden van mensen met een beperking om te kunnen sporten.

Basisschool De Ranonkel uit de Gors bijt dit schooljaar het spits af van de reeks clinics Grenzeloos Sporten en doet dat in de sportruimte en het zwembad van de Prinsenstichting. Het gaat om 35 leerlingen in de leeftijd van elf tot en met dertien jaar, die samen met cliënten met een verstandelijke beperking van de  Prinsenstichting gaan sporten en zwemmen.

Kinderen met en zonder beperking leren de komende maanden door de clinic Grenzeloos Sporten over mogelijkheden mee te doen en dat draagt bij aan participatie en integratie in de samenleving. De leerkracht lichamelijke opvoeding krijgt tijdens de gymles ondersteuning van lesgevers aangepast sporten die een beperking hebben en soms ook van een wijkbuurtsportcoach van Spurd.

Aangepaste sporten zijn toegesneden op de mogelijkheden van mensen met chronische, lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele of autisme verwante beperkingen. De clinics Grenzeloos Sporten omvatten bijvoorbeeld rolstoelbasketball, goalball (voor visueel beperkten) en/of rolstoelbadminton en voor sommige groepen sporten met cliënten van de Prinsenstichting. Voor de kinderen bestaat Grenzeloos Sporten niet uit alleen kijken, maar ook zelf doen. De lesgevers vertellen over hun ervaringen met een beperking en beantwoorden de vragen van de kinderen.

Foto: Pixabay.com


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.