20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
Home* Purmerland5e seizoen grenzeloos sporten van start

5e seizoen grenzeloos sporten van start

Purmerend – Het vijfde seizoen van het project Grenzeloos Sporten in Purmerend start vrijdag 25 november. Kinderen van groep 8 van basisscholen maken daarin kennis met verschillende aangepaste sporten. Spurd wil hen met de clinics Grenzeloos Sporten tijdens een gymles bewust maken van mogelijkheden van mensen met een beperking om te kunnen sporten.

Basisschool De Ranonkel uit de Gors bijt dit schooljaar het spits af van de reeks clinics Grenzeloos Sporten en doet dat in de sportruimte en het zwembad van de Prinsenstichting. Het gaat om 35 leerlingen in de leeftijd van elf tot en met dertien jaar, die samen met cliënten met een verstandelijke beperking van de  Prinsenstichting gaan sporten en zwemmen.

Kinderen met en zonder beperking leren de komende maanden door de clinic Grenzeloos Sporten over mogelijkheden mee te doen en dat draagt bij aan participatie en integratie in de samenleving. De leerkracht lichamelijke opvoeding krijgt tijdens de gymles ondersteuning van lesgevers aangepast sporten die een beperking hebben en soms ook van een wijkbuurtsportcoach van Spurd.

Aangepaste sporten zijn toegesneden op de mogelijkheden van mensen met chronische, lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele of autisme verwante beperkingen. De clinics Grenzeloos Sporten omvatten bijvoorbeeld rolstoelbasketball, goalball (voor visueel beperkten) en/of rolstoelbadminton en voor sommige groepen sporten met cliënten van de Prinsenstichting. Voor de kinderen bestaat Grenzeloos Sporten niet uit alleen kijken, maar ook zelf doen. De lesgevers vertellen over hun ervaringen met een beperking en beantwoorden de vragen van de kinderen.

Foto: Pixabay.comSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.