* VervoerRegionaal

Overheid en bedrijfsleven investeren 90 miljoen in slimme verkeersoplossingen

Noord-Holland – De Metropoolregio Amsterdam investeert de komende jaren 5 miljoen euro in het Partnership Talking Traffic.

In het samenwerkingsverband zijn zowel de overheid als bedrijven vertegenwoordigd; onder andere het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), provincies, gemeenten, verkeersindustrie, telecom- en internetbedrijven en automotivebedrijven.

Gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland en bestuurlijk vertegenwoordiger voor Beter Benutten-partners in de Metropoolregio Amsterdam juicht de nieuwe samenwerking toe: “Ook de metropoolregio Amsterdam investeert in nieuwe en slimme technologieën om het verkeer beter te laten doorstromen. Zo verbeteren we de bereikbaarheid en leefbaarheid in Noord-Holland en geven we ruimte aan economische groei. Aangezien de ontwikkelingen razendsnel gaan en techniek niet stopt bij provinciegrenzen, is het evident dat we landelijk samenwerken in het partnership Talking Traffic.”

De investeringen moeten de komende vijf jaar innovatieve verkeerstoepassingen opleveren waarmee weggebruikers onderweg continu geïnformeerd en ondersteund worden voor en tijdens het rijden. In de toekomst kan het daarbij ook gaan om toepassingen in zelfrijdende voertuigen. Het wegverkeer kan door deze ontwikkelingen beter anticiperen op verkeerssituaties, wat goed is voor de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid.

Vanaf de zomer van 2017 komen de nieuwe technieken beschikbaar en kunnen weggebruikers hier gebruik van maken. Gedacht moet worden aan een ‘groene golf op maat’ en prioriteit bij verkeerslichten voor openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten. Deze aanpak past in de visie van de Metropoolregio Amsterdam dat slimmere verkeersoplossingen (ook wel Smart Mobility genoemd) op grotere schaal ontwikkeld en toegepast moeten worden. De regio wil daarin koploper zijn.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.