8 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomePolitiekPvdA eist onderzoek overschrijding budget sporthal

PvdA eist onderzoek overschrijding budget sporthal

Purmerend – In de raadsvergadering van donderdagavond 24 november zal de Partij van de Arbeid een amendement indienen inzake de nieuwe multifunctionele sporthal op de oude locatie van de Beukenkamp.

In de vergadering van oktober presenteerde wethouder Helm, voor de raadsleden geheel onverwacht, een overschrijding van ongeveer 1,3 miljoen euro.

Met name de PvdA reageerde fel op het antwoord van Helm en stelt dat het de verantwoordelijkheid is van het college van B&W om de hal binnen budget te realiseren zoals afgesproken. Volgens Raadslid Thijs Kroese is er geen haast om nu al 1.3 miljoen te reserveren. “dat kan pas in mei volgend jaar. Tot die tijd is alles gedekt. Voor het uitvoeren van de controlerende taak van de raad is essentieel dat de raad tijdig wordt geinformeerd en tijdig de gelegenheid krijgt bij te sturen”, geeft Kroese aan. Of dat hier gebeurt is zal ook uit het onderzoek moeten blijken.

Helm kon niet goed verklaren waar de overschrijding vandaan komt en dat leverde al met al een wat ontwijkend verhaaltje op.

PvdA heeft aangekondigd om vanavond met een amendement te komen. Daarin eist de partij een onderzoek naar de herkomst van de overschrijding en stelt ze verder dat ze op dit moment nog geen budget in de algemene reserve wil reserveren.

De verwachting is dat het amendement raadsbreed gesteund zal worden. Of dat inderdaad zo is, zal deze donderdagavond blijken.

Update: er komt geen onderzoek.

Foto: Haico Kats.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,902FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
8 ° C
11.1 °
6.7 °
73 %
3.6kmh
81 %
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
15 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.