112Purmerend

Grote drugsvangst na controle busje in Purmerend

Purmerend – De politie heeft donderdag avond 24 november bij een controle van een busje ruim 60 kg cocaïne, 190 kg MDMA-kristallen en 60 liter methamfetamine-olie (crystal meth) aangetroffen. Het busje verliet net een loods op een bedrijventerrein in Purmerend. Vijf personen zijn aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen, evenals het busje en vier luxe voertuigen die in de loods stonden.

MDMA-kristallen
Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen een busje uit een loods vertrekken en gaven de bestuurder een stopteken. In de laadruimte trof de politie isolatiecontainers de pakketten met drugs, verpakt in droogijs, en jerrycans met de methamfetamine-olie. Leden van het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling hebben zijn ingezet om de isolatiecontainers, waarin de temperatuur -78 graden Celsius bedroeg, leeg te halen voor de inventarisatie van de drugs.cocaïne en MDMA

Twee miljoen XTC-pillen
De 190 kg MDMA-kristallen is goed voor de productie van ongeveer twee miljoen XTC-pillen. Het vermoeden bestaat dat de drugs in de loods zijn verpakt voor transport. De vijf aangehouden mannen, variërend in de leeftijd van 24 tot 70 en komende uit verschillende plaatsen in het land. zitten vast voor verhoor en worden voorgeleid aan de officier van justitie. De politie onderzoekt de zaak verder.

Zie ook: Vijf aanhoudingen na controle


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.