3 C
Purmerend
woensdag 29 november 2023
Home112Grote drugsvangst na controle busje in Purmerend

Grote drugsvangst na controle busje in Purmerend

Purmerend – De politie heeft donderdag avond 24 november bij een controle van een busje ruim 60 kg cocaïne, 190 kg MDMA-kristallen en 60 liter methamfetamine-olie (crystal meth) aangetroffen. Het busje verliet net een loods op een bedrijventerrein in Purmerend. Vijf personen zijn aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen, evenals het busje en vier luxe voertuigen die in de loods stonden.

MDMA-kristallen
Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen een busje uit een loods vertrekken en gaven de bestuurder een stopteken. In de laadruimte trof de politie isolatiecontainers de pakketten met drugs, verpakt in droogijs, en jerrycans met de methamfetamine-olie. Leden van het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling hebben zijn ingezet om de isolatiecontainers, waarin de temperatuur -78 graden Celsius bedroeg, leeg te halen voor de inventarisatie van de drugs.cocaïne en MDMA

Twee miljoen XTC-pillen
De 190 kg MDMA-kristallen is goed voor de productie van ongeveer twee miljoen XTC-pillen. Het vermoeden bestaat dat de drugs in de loods zijn verpakt voor transport. De vijf aangehouden mannen, variërend in de leeftijd van 24 tot 70 en komende uit verschillende plaatsen in het land. zitten vast voor verhoor en worden voorgeleid aan de officier van justitie. De politie onderzoekt de zaak verder.

Zie ook: Vijf aanhoudingen na controleSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,734FansLike
2,520VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
3 ° C
4.4 °
2.2 °
77 %
2.7kmh
100 %
wo
4 °
do
3 °
vr
3 °
za
4 °
zo
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.