* UniekBeemster

Beemster 17 jaar op lijst Unesco werelderfgoed

Beemster – Donderdag 1 december 2016 bestaat Droogmakerij de Beemster alweer 17 jaar als Unesco werelderfgoed. Op 1 december 1999 voegde de werelderfgoedcommissie van Unesco de Droogmakerij de Beemster toe aan de lijst van werelderfgoederen. Dit gebeurde in de Marokkaanse stad Marrakesh. Te midden van honderden aanwezige internationale vertegenwoordigers en experts uit tal van landen, werd De Beemster geroemd als gaaf toonbeeld van een goede nominatie.

Nog steeds functioneert de droogmakerij ongeschonden als een uniek woon- en werklandschap. Een cultuurlandschap, zo uniek gemaakt en nog steeds springlevend aanwezig. In de afgelopen 17 jaar zat Beemster niet stil. Zo is direct na de benoeming de Stichting Beemster Werelderfgoed opgericht om het product werelderfgoed te vermarkten en te promoten. Inmiddels wordt een nieuwe organisatiestructuur opgezet om te komen tot toeristisch platform. Het doel is Droogmakerij de Beemster nog beter op de kaart te zetten. Hierin wordt samengewerkt met ondernemers en vrijwilligersorganisaties, ondersteund door professionals zoals Bureau Toerisme Laag Holland.

Kortom, De Beemster is volop in beweging en gaat met zijn tijd mee.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.