14.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home* UniekBeemster 17 jaar op lijst Unesco werelderfgoed

Beemster 17 jaar op lijst Unesco werelderfgoed

Beemster – Donderdag 1 december 2016 bestaat Droogmakerij de Beemster alweer 17 jaar als Unesco werelderfgoed. Op 1 december 1999 voegde de werelderfgoedcommissie van Unesco de Droogmakerij de Beemster toe aan de lijst van werelderfgoederen. Dit gebeurde in de Marokkaanse stad Marrakesh. Te midden van honderden aanwezige internationale vertegenwoordigers en experts uit tal van landen, werd De Beemster geroemd als gaaf toonbeeld van een goede nominatie.

Nog steeds functioneert de droogmakerij ongeschonden als een uniek woon- en werklandschap. Een cultuurlandschap, zo uniek gemaakt en nog steeds springlevend aanwezig. In de afgelopen 17 jaar zat Beemster niet stil. Zo is direct na de benoeming de Stichting Beemster Werelderfgoed opgericht om het product werelderfgoed te vermarkten en te promoten. Inmiddels wordt een nieuwe organisatiestructuur opgezet om te komen tot toeristisch platform. Het doel is Droogmakerij de Beemster nog beter op de kaart te zetten. Hierin wordt samengewerkt met ondernemers en vrijwilligersorganisaties, ondersteund door professionals zoals Bureau Toerisme Laag Holland.

Kortom, De Beemster is volop in beweging en gaat met zijn tijd mee.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.1 ° C
15 °
12.9 °
78 %
4kmh
93 %
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.