GemeentePurmerend

Veel nieuwe speeltoestellen in Purmerend

Purmerend – Schommelen, klimmen, klauteren, glijden, springen en hangen. Kinderen vinden het heerlijk en zo hoort het ook. Maar het moet natuurlijk wel veilig allemaal. Sommige toestellen zijn hard aan vervanging toe. Daarom wordt op meerdere plekken tegelijk gewerkt aan het plaatsen van fonkelnieuwe speeltoestellen.

“Elk jaar kijken we welke speeltoestellen vervangen moeten worden”, licht projectleider Jacco Mak toe. “We houden dat uiteraard zelf goed in de gaten, maar er komen ook verzoeken van bewoners binnen. Elk jaar vernieuwen we zo’n 20 speelplekken in de stad.”

Meedenken
“We willen bewoners zoveel mogelijk laten meebeslissen over de toestellen in hun buurt”, stelt Mak. “We laten onze ontwerpers 2 of 3 ontwerpen maken die we naar bewoners toesturen. Ze kunnen dan via de gemeentelijke website eenvoudig stemmen op hun favoriete toestel en daar ook nog opmerkingen bij plaatsen. Er wordt altijd veel gestemd en vaak is er een duidelijke voorkeur, dus kiezen we het toestel met de meeste stemmen. Soms is het minder duidelijk en kijken we nog eens goed naar alle door bewoners gemaakte opmerkingen.”

Lobbyen
En de kinderen? “We hopen natuurlijk dat ouders hun kinderen betrekken bij de keuzes. De kinderen maken er immers gebruik van. Wat dat betreft was het mooi wat er gebeurde in het Diligencehof. Daar hadden veel kinderen duidelijk een voorkeur voor een speeltoestel met een kabelbaan. Ze gingen vervolgens langs de deuren in de wijk om bewoners te vragen vooral op dat toestel te stemmen. Dat speeltoestel is het uiteindelijk ook geworden. Prachtig toch?”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.