22.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeGemeenteVeel nieuwe speeltoestellen in Purmerend

Veel nieuwe speeltoestellen in Purmerend

Purmerend – Schommelen, klimmen, klauteren, glijden, springen en hangen. Kinderen vinden het heerlijk en zo hoort het ook. Maar het moet natuurlijk wel veilig allemaal. Sommige toestellen zijn hard aan vervanging toe. Daarom wordt op meerdere plekken tegelijk gewerkt aan het plaatsen van fonkelnieuwe speeltoestellen.

“Elk jaar kijken we welke speeltoestellen vervangen moeten worden”, licht projectleider Jacco Mak toe. “We houden dat uiteraard zelf goed in de gaten, maar er komen ook verzoeken van bewoners binnen. Elk jaar vernieuwen we zo’n 20 speelplekken in de stad.”

Meedenken
“We willen bewoners zoveel mogelijk laten meebeslissen over de toestellen in hun buurt”, stelt Mak. “We laten onze ontwerpers 2 of 3 ontwerpen maken die we naar bewoners toesturen. Ze kunnen dan via de gemeentelijke website eenvoudig stemmen op hun favoriete toestel en daar ook nog opmerkingen bij plaatsen. Er wordt altijd veel gestemd en vaak is er een duidelijke voorkeur, dus kiezen we het toestel met de meeste stemmen. Soms is het minder duidelijk en kijken we nog eens goed naar alle door bewoners gemaakte opmerkingen.”

Lobbyen
En de kinderen? “We hopen natuurlijk dat ouders hun kinderen betrekken bij de keuzes. De kinderen maken er immers gebruik van. Wat dat betreft was het mooi wat er gebeurde in het Diligencehof. Daar hadden veel kinderen duidelijk een voorkeur voor een speeltoestel met een kabelbaan. Ze gingen vervolgens langs de deuren in de wijk om bewoners te vragen vooral op dat toestel te stemmen. Dat speeltoestel is het uiteindelijk ook geworden. Prachtig toch?”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
22.3 ° C
23.9 °
19 °
62 %
2.7kmh
47 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.