10.5 C
Purmerend
maandag 11 december 2023
HomePurmerendDe heer De Bruin 100 jaar

De heer De Bruin 100 jaar

Purmerend – Burgemeester Don Bijl bracht op donderdag 1 december een felicitatiebezoek aan Jo de Bruin. Op 30 november bereikte hij de 100-jarige leeftijd.

De heer De Bruin is in 1916 geboren in Halfweg bij de toenmalige suikerfabriek. Zijn vader en moeder waren binnenvaart schippers en hij is op een binnenvaart zeilschip geboren. Tot zijn 62ste was hij ook schipper. Op zijn 14e stopte hij met school en werkte hij aan boord bij zijn ouders als matroos. Rond zijn 17e kreeg hij de boekhouding erbij, omdat hij – in tegenstelling tot zijn ouders – kon lezen en schrijven.

Op 24-jarige leeftijd trouwde hij met Nellie Dielis, die hij op stapavonden had ontmoet in Limburg. Ze voeren samen op een binnenschip en maakten veel reizen in België, Frankrijk en Duitsland. Na de oorlog kreeg hij een baan bij de firma Koppe als bootwerker en voorman. Daarna ging hij bij de veerponten werken als schoonmaker en kaartverkoper, en groeide zo door tot schipper. Dit deed hij 32 jaar met veel plezier.

Na zijn pensioen is hij veel gaan fietsen en deed hij regelmatig leuke dingen. Toen zijn vrouw overleed, brak er een moeilijke en eenzame tijd aan. De heer De Bruin: ‘Maar het leven gaat door. Via een kennis kwam ik bij de Jeu de Boules club Purmerend terecht. Best een lastig spel, maar met veel ondersteuning leerde ik het snel.’ De leden van de club werden vrienden. ‘Geweldige mensen die goed voor mij zorgen. Bij het onderhouden van de banen met vrijwilligers ben ik altijd van de partij, zeker als de banen weer glad gemaakt moeten worden. We hebben uitgevonden dat mijn scootmobiel als trekker kan worden gebruikt. De veger erachter aan en rijden maar!’

De heer De Bruin hoopt nog heel wat jaren in goede gezondheid te mogen genieten van al deze fijne dingen van het leven.

Foto: Piet JonkerSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,526VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.5 ° C
11.1 °
9.4 °
78 %
9.4kmh
100 %
ma
10 °
di
8 °
wo
7 °
do
6 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.