Regionaal

Europese steun voor hoge kwaliteit drinkwater

Noord-Holland- De Europese Investeringsbank (EIB) en het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf PWN hebben vanochtend een leningsovereenkomst van EUR 100 miljoen getekend.

De lening komt ten goede aan het vijfjarige investeringsprogramma van PWN met een totale waarde van EUR 275 miljoen, dat onder meer moderniseringen zal doorvoeren op het gebied van zuiveringsinstallaties en pompstations, alsook in pijpleidingen, watermeters en ICT-gerelateerde projecten. Verder zal aandacht uitgaan naar de natuurgebieden en drinkwaterproductielocaties die PWN in beheer heeft.

Vicepresident Pim van Ballekom van de EIB stelde: “De faciliteiten van PWN garanderen een zeer hoge waterkwaliteit en dat behoeft voortdurend onderhoud en modernisering. De EIB is verheugd daar als Europese Instelling aan te kunnen bijdragen. PWN is een mooi bedrijf dat lokaal een belangrijke rol vervult door meer dan anderhalf miljoen mensen middels zeer innovatieve technologie te voorzien van hoogstaand, zuiver en betrouwbaar drinkwater. Daar mag Noord-Holland best trots op zijn.”

“Wij zijn zeer verheugd met de kredietrelatie tussen EIB en PWN en het vertrouwen dat EIB hierdoor geeft aan de toekomstplannen van PWN”, voegde Directeur Joke Cuperus van PWN toe. Overigens gaat de relatie van de EIB met PWN al enige jaren terug, in het verleden (1998 en 2005) werden al overeenkomsten voor totaal EUR 260 miljoen gesloten.

PWN is actief in de provincie Noord-Holland en levert drinkwater aan ongeveer 783.000 consumenten, bedrijven en instellingen via een distributienetwerk van meer dan 10.000 kilometer. De moderniseringen die dankzij dit investeringsprogramma kunnen worden doorgevoerd zullen ten goede komen aan de vele klanten waaraan PWN jaarlijks bijna 106 miljoen m3 water levert.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.