15.4 C
Purmerend
zondag 9 juni 2024
HomePurmerendGemeente, corporaties en huurders maken prestatieafspraken

Gemeente, corporaties en huurders maken prestatieafspraken

Purmerend – De prestatieafspraken voor wonen in een sociale huurwoning in Purmerend zijn een feit. Voor het eerst in de geschiedenis zijn bij dit proces ook de huurdersverenigingen vanaf het begin betrokken en medeverantwoordelijk. Prestatieafspraken zijn de afspraken die een gemeente maakt met corporaties over de volkshuisvestelijke bijdrage in een stad. Er staan bijvoorbeeld afspraken in over betaalbaarheid en nieuwbouw.

Na een intensief proces ondertekenden vandaag vier  huurdersverenigingen, vier corporaties, en de gemeente Purmerend afspraken over de voorraad  sociale woningen in Purmerend in een prestatie-overeenkomst. George van der Laan van huurdersvereniging InterWhere: “We hebben als huurdersverenigingen het proces als positief ervaren. De punten die we inbrachten gingen bijvoorbeeld over betaalbaarheid, bereikbaarheid en duurzaamheid. Hier zijn ook vervolgafspraken over gemaakt. We namen een kritische houding aan en onze punten zijn zeer serieus opgepakt.”

Met het vastleggen van deze prestatieafspraken 2017-2020 concretiseren en verdiepen de partijen hun samenwerking rond wonen. Gezamenlijk en ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid geven partijen invulling aan goed wonen voor hen die aangewezen zijn op een sociale huurwoning in Purmerend.  Daarnaast is afgesproken welke activiteiten in welke periode zullen plaatsvinden.

Belangrijke thema’s

De prestatieafspraken die gemaakt zijn gaan over thema’s die van belang zijn  voor  alle partners. Denk hierbij aan de beschikbaarheid van sociale huurwoningen, de betaalbaarheid van huurwoningen, de kwaliteit en duurzaamheid van het woningenbestand, de leefbaarheid in de wijken en buurten en de huisvesting in relatie tot sociale opvang en zorg. Huurdersverenigingen werden altijd al betrokken als belangrijke adviespartner. Nu zijn zij ook mede-opstellers. Huurders, gemeente en de woningcorporaties nemen samen verantwoordelijkheid voor volkshuisvestelijke opgave in Purmerend.

Het bestand aan huurwoningen in Purmerend is in eigendom van de corporaties Intermaris, Wooncompagnie, Rochdale en Woonzorg NL. Het gaat om totaal 12.583 woningen. De betrokken huurdersverenigingen zijn InterWhere en De Vijfhoek, Bewonersraad Rochdale en Bewonerscommissie Jaap van Praaghuis.

Foto: Gemeente Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,931FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
15.4 ° C
16.7 °
13.3 °
61 %
5.8kmh
20 %
zo
15 °
ma
14 °
di
14 °
wo
15 °
do
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.