EvenementPurmerend

Purmerend voor het eerst Kortebaan van het jaar

Purmerend – De Harddraverijvereniging Prins Bernhard in Purmerend is afgelopen dinsdag uitgeroepen tot Kortebaan van het jaar 2016. Voorzitter Jan Kuiper ontving uit handen van Mathieu Hilgersom namens Kortebaandraverijen.nl de wisseltrofee tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond in Assendelft.

Het is voor het eerst dat Purmerend beslag legt op de prestigieuze prijs. Wel was de organisatie de afgelopen jaren drie keer zonder succes genomineerd. De winst van Purmerend komt voort uit een stemming van de Vrienden van de website Kortebaandraverijen.nl en de mening van een vakjury waarin naast de redactie van de website ook een pikeur heeft plaatsgenomen. Tevens is de kwaliteitscontrole van de kortebaanorganisaties door het draverijcomité meegenomen in de uitslag. Naast Purmerend waren ook Santpoort, Stompwijk, ’t Zand en Wognum genomineerd.

“De organisatie heeft oog voor deelnemers én publiek. Het aanvangstijdstip van 13.30 uur werd strak aangehouden en de pauzes waren nu eens niet te lang. Desondanks behaalde de kortebaan een lokaal omzetrecord”, is te lezen over Purmerend in het rapport van de vakjury. “De kortebaan zelf was er één om de vingers bij af te likken. Ondanks de deelname van 28 paarden was de kortebaan rond 18.15 uur afgelopen. Met goed prijzengeld en riante vergoedingen laat de organisatie zien dat het de professionele deelnemers zeer serieus neemt.”

Bron: http://kortebaandraverijen.nl/

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.