Purmerend

Wethouder Krieger slaat eerste paal nieuw uitvaartcentrum

Purmerend – Op donderdag 15 december sloeg wethouder Hans Krieger de eerste paal van het nieuwe uitvaartcentrum van Associatie Uitvaartverzorging. Het nieuwe pand verrijst aan de Purmerweg 94, naast de begraafplaats. Dit is pal tegenover het plangebied voor Klein Where, waar nu nog het huidige uitvaartcentrum staat. Overigens was het een virtuele paal want het stukje terrein was officieel net 24 uur in het bezit van het uitvaartcentrum en de betonnen heipalen waren nog niet binnen.

De bouw van het nieuwe complex duurt ongeveer zes maanden, waarna het huidige pand gesloopt wordt en zo ruimte maakt voor woningbouw in Klein Where. Directeur Matthijs de Gee van het uitvaarcentrum is tevreden: “Het wordt een nagelnieuw, modern en vooral duurzaam gebouw. Het pand krijgt een grasdak en zonnepanelen. De samenwerking met gemeente en projectontwikkelaars is ontzettend goed. Het nieuwe complex voldoet straks aan alle eisen van deze tijd.”

Waaksuites

Zo krijgt het nieuwe uitvaartcentrum zogenaamde ‘waaksuites’. “Niet iedereen vindt het prettig om een dierbare op te baren in de eigen woning”, aldus De Gee. “We bieden daarom dit alternatief. De ruimte bestaat uit een woonkamer en een keuken. Nabestaanden krijgen hiervan de sleutel en kunnen zo op een persoonlijke manier bij de overledene zijn en afscheid nemen”.

Project Klein Where

De eerste paal van het uitvaartcentrum is een belangrijke stap in de ontwikkeling van bedrijventerrein De Where tot woongebied. Het ligt op de kruising van de Where en de Purmerringvaart. Het gebied biedt veel woonkwaliteit door de bijzondere ligging aan het water en in het groen. Bovendien ligt Klein Where vlakbij de binnenstad van Purmerend. “De gemeente vindt het dan ook belangrijk dit gebied tot woonwijk om te vormen”, stelt Hans Krieger. “We hebben in Purmerend een groot tekort aan woningen en weinig plek waar gebouwd kan worden. Hier is wel zo’n plek: dicht bij het centrum, naast het groene Leeghwaterpark en aan het water. Er komen woningen voor heel diverse doelgroepen, van starterswoningen tot luxe twee-onder-een-kapwoningen. Zo’n 130 in totaal. Ik weet zeker dat Purmerenders hier met plezier gaan wonen.”

Alles over woningbouwproject Klein Where vindt u op www.kleinwhere.nl

Foto’s: Rob Klaucke


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.