14.5 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendInformatieve kerstmarkt Wherepark

Informatieve kerstmarkt Wherepark

Purmerend – Vrijdag 16 december waren bewoners en omwonenden van Wherepark, Wheermolen West, welkom tijdens een informatieve kerstmarkt. De aannemers voor de bouw van de 38 huurappartementen en 164 eengezinswoningen (huur) zijn inmiddels door woningcorporatie Intermaris gekozen. Deze aannemers presenteerden tijdens de kerstmarkt hun plannen . Martin Hoiting, directeur-bestuurder van Intermaris en Hans Krieger, wethouder gemeente Purmerend, verzorgden de feestelijke onthulling van het bouwdoek.

Kerstmarkt

De onthulling van het bouwdoek door Martin Hoiting, directeur-bestuurder Intermaris, en wethouder Hans Krieger was de aftrap van de kerstmarkt. Zij benadrukten nog eens dat het goed is voor de wijk en haar bewoners dat er nu echt iets gaat gebeuren. Tijdens de kerstmarkt presenteerden de aannemers de plannen voor Wherepark. Hoe ziet het appartementengebouw eruit? En de eengezinswoningen? Welke materialen worden gebruikt, hoe ziet een zonnepaneel eruit, en wat worden de plattegronden van de woningen? Zowel bewoners als omwonenden waren door Intermaris uitgenodigd om de plannen te komen bekijken. Zij waren in grote getalen aanwezig om alvast te zien hoe hun wijk straks vorm gaat krijgen. Pieter Buis, vastgoedontwikkelaar Intermaris: “Begin juli wordt de eerste paal geslagen, de bouw van de eerste fase duurt dan ongeveer een jaar. In 2019 start de sloop en bouw in het Middengebied.”

Project Wherepark

Het project Wherepark is een sloop/nieuwbouw project in de wijk Wheermolen-West te Purmerend. Het plangebied bestaat uit twee delen, de Driehoek en het Middengebied. De Driehoek is een braakliggend stuk grond en op het Middengebied staan momenteel 150 te slopen eengezinswoningen. Het project start in 2017 met de bouw van een appartementencomplex (38 huurappartementen) en 65 eengezinswoningen in de, braakliggende, Driehoek. De huidige bewoners verhuizen dan naar een nieuwe eengezinswoning of tijdelijke woning. Daarna volgt de sloop en nieuwbouw van de 99 eengezinswoningen in het Middengebied. Vooralsnog is de planning dat het gehele project rond 2020 is afgerond.

Kopfoto: Rob Klaucke

Artist Impression woningen Wherepark: KlaassengroepSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
76 %
1.8kmh
16 %
do
21 °
vr
21 °
za
21 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.