* Provinciaal

Noord-Hollandse economie groeit het hardst

Noord-Holland – De economie van Noord-Holland groeide in 2015 bovengemiddeld met 2,8 procent. Dat maakte het CBS dinsdag bekend. De groot- en detailhandel is tussen 1995 en 2015 uitgegroeid tot de belangrijkste bedrijfstak in Noord-Holland. Ook de financiële instellingen en de zakelijke dienstverlening heeft in die periode een bovengemiddelde groei doorgemaakt.

Gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond: “In Noord-Holland wordt innovatief ondernemerschap gecombineerd met uitstekende voorzieningen. Dat zie je terug in deze groeicijfers.” Kijk voor een vergelijking met andere provincies op de site van het CBS.

Dit gunstige beeld van Noord-Holland wordt weerspiegeld in het ‘dashboard Welvaart en Welzijn’. Dit dashboard is ontwikkeld om bepaalde economische effecten op welvaart en welzijn te kunnen monitoren.

Voor de periode 2016 – 2019 trekt de provincie € 90 miljoen uit om de Noord-Hollandse economie duurzaam aan te jagen. In de Economische Uitvoeringsagenda is € 18 miljoen opgenomen om (duurzame) innovaties van het midden- en kleinbedrijf te helpen ontwikkelen. Voor maatregelen die bestaande werklocaties aantrekkelijker en duurzamer maken is ruim € 14 miljoen beschikbaar en voor herstructurering in de glastuinbouw bijna € 10 miljoen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.