* Persbericht112Purmerend

Twee aanhoudingen wegen poging diefstal PostNL auto

Purmerend – Op woensdagmiddag hield de politie twee mannen aan die geprobeerd hadden een auto te stelen op de Suze Groenewegstraat in Purmerend.

Omstreeks 12.30 uur was een postbezorger een pakketje aan het afleveren. Toen hij bij zijn auto terug kwam, stonden er plotseling twee mannen bij hem. Een van hen drukte een mes tegen de keel van de postbezorger. De mannen eisten dat hij de auto open zou maken. Het slachtoffer was zo zenuwachtig, dat het openen van de auto niet lukte. Hierop gingen de verdachten er vandoor.

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. Ook werd er een Burgernetmelding gedaan.

Op basis van het signalement dat het slachtoffer kon geven, kon de politie een verdachte aanhouden. Hij bleek een mes op zak te hebben. De tweede verdachte werd even later aangehouden. Het gaat om Purmerenders van 17 jaar oud. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar hun betrokkenheid bij het incident.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.