15.9 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
HomeRegionaalVogelgriepvirus breidt zich uit

Vogelgriepvirus breidt zich uit

Regionaal – In steeds meer gemeenten in Noord-Holland worden dode wilde watervogels gevonden. Waren het aanvankelijk meestal kuifeenden, de laatste week worden ook steeds meer smienten aangetroffen. Medio november stelde de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) het H5N8-virus vast bij dode watervogels rond de Gouwzee. Ook landelijk stelt de NVWA vaker vogelgriep vast. Raak de vogels niet aan en meld de vindplaats bij de gemeente of hoogheemraadschap.

Inmiddels is vogelgriep H5N8 vastgesteld in de regio Waterland, Den Oever, Enkhuizen/De Kreupel, Oostzaan/’t Twiske, Texel en Limmerdie/Akersloot, Medemblik, Alkmaar/Eilandspolder, polder Mijzen, Opmeer/Kolk van Dussen en de polders de Schermer, de Beemster, Beetskoogkade en Beschoot. Meldingen van dode vogels komen ook uit Hoorn/De Hulk, Schardam/Floriskoog, Anna Paulowna/Waterberging Twisk. Het virus is hier nog niet vastgesteld.

Het aantreffen van meerdere dode vogels op één plek kan wijzen op vogelgriep. Neemt u contact op met uw gemeente (wanneer de kadavers binnen de bebouwde kom liggen) of het hoogheemraadschap (buiten de bebouwde kom) via 072- 582 8282. Raak de kadavers niet aan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.9 ° C
17.9 °
14.4 °
72 %
7.6kmh
21 %
za
16 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.