9.8 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomePurmerendDrukte bij verkooppunten vuurwerk

Drukte bij verkooppunten vuurwerk

Waterland – Diverse vuurwerkhandelaren in Waterland en Purmerend geven aan dat de vuurwerkverkopen nu al zwarte cijfers geven. “We hebben het erg druk. Ik denk dat er nu al zo’n 10% meer is verkocht dan verleden jaar.”, geeft een handelaar aan. “Dit belooft wat voor de komende dagen.” 

Bijzonder is het zogenaamde siervuurwerk waarbij geen knallen meer te horen zijn. “Dit soort vuurwerk is in opmars. Het gaat tenslotte om het moment en daar zijn geen echte knallen voor nodig.”

De politie Zaanstreek-Waterland geeft aan dat er hard wordt opgetreden tegen personen die nu al vuurwerk afsteken. Dit kan variëren van een geldboete van €100 tot een traject bij bureau Halt voor minderjarigen. Tevens wordt het vuurwerk in beslag genomen.

Vuurwerk mag alleen afgestoken worden van 31 december 18:00 tot 01 januari 02:00 uur.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,526VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.8 ° C
10.6 °
8.9 °
77 %
4.9kmh
74 %
zo
10 °
ma
10 °
di
8 °
wo
9 °
do
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.