PurmerendWaterland

Drukte bij verkooppunten vuurwerk

Waterland – Diverse vuurwerkhandelaren in Waterland en Purmerend geven aan dat de vuurwerkverkopen nu al zwarte cijfers geven. “We hebben het erg druk. Ik denk dat er nu al zo’n 10% meer is verkocht dan verleden jaar.”, geeft een handelaar aan. “Dit belooft wat voor de komende dagen.” 

Bijzonder is het zogenaamde siervuurwerk waarbij geen knallen meer te horen zijn. “Dit soort vuurwerk is in opmars. Het gaat tenslotte om het moment en daar zijn geen echte knallen voor nodig.”

De politie Zaanstreek-Waterland geeft aan dat er hard wordt opgetreden tegen personen die nu al vuurwerk afsteken. Dit kan variëren van een geldboete van €100 tot een traject bij bureau Halt voor minderjarigen. Tevens wordt het vuurwerk in beslag genomen.

Vuurwerk mag alleen afgestoken worden van 31 december 18:00 tot 01 januari 02:00 uur.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.