112Purmerend

Vuurwerkhandelaar (15) aangehouden

Purmerend – Op donderdag hield de politie een 15-jarige jongen uit Purmerend aan wegens handel in illegaal vuurwerk.

Al op maandag 19 december bleek een groepje jeugd vuurwerk af te steken op de Hoornselaan. Een van hen bekende het vuurwerk te hebben afgestoken, terwijl een ander aangaf eigenaar van het vuurwerk te zijn. De politie nam toen twee super crackers in beslag. Het ging hierbij om zwaar illegaal vuurwerk.

Uit onderzoek kwam naar voren dat zij vuurwerk hadden gekocht dat via social media werd aangeboden. De politie stelde een onderzoek in en kwam uiteindelijk uit bij de verdachte. Deze bekende zijn handeltje. Hij bleek nog 37 Cobra’s en een nitraat te hebben. De rest van zijn voorraad was al verkocht.

Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.