112Purmerend

Zeven aanhoudingen bij hennepkwekerij

Purmerend – Op vrijdagmorgen hield de politie maar liefst zeven mannen aan bij een hennepkwekerij aan de Nijverheidsweg in Purmerend. Drie van hen worden verdacht van het kweken van hennep (mannen uit Zoetermeer van 21, 29 en 34 jaar oud), de overige vier mannen ( van 20 en 26 jaar uit Gouda en 22 en 24 jaar, zonder bekend adres) worden verdachten van een inbraak in de hennepkwekerij.

Omstreeks 02.25 uur zag de politie een personenauto rijden op de Koogsingel. De auto viel op doordat de zijramen nog dichtgevroren waren. Toen de politie keerde om de auto en de bestuurder te kunnen controleren, reed deze weg met gedoofde lichten. Even verderop probeerde de bestuurder tevergeefs ongezien te parkeren. Bij controle van bestuurder bleek deze bij de politie bekend te zijn in verband met het kweken van hennep.

Hennepkwekerij
Omdat de auto al eerder op de Nijverheidsweg was gezien, ging een andere politiepatrouille hier kijken. Bij een bedrijf bleken de deuren open te staan. De politie ging kijken en zag nog juist vier mannen weggerend. Het bleek te gaan om een bedrijfspand waarin een hennepkwekerij was ingericht. De drie mannen uit Zoetermeer bleken sleutels van het pand bij zich te hebben. Zij werden aangehouden in verband met de kweek van hennep.

Diensthond Boy
De politie stelde een onderzoek in in de omgeving van de Nijverheidsweg naar de weggerende verdachten. De verdachten werden aanvankelijk niet gevonden, maar een politiehond, genaamd Boy, volgde een spoor naar een geparkeerd staande bestelbus. Opvallend was dat de ruiten van de auto beslagen waren. Toen de politie probeerde om een deur te forceren, werd duidelijk geprobeerd om van binnenuit de deur gesloten te houden. Uiteindelijk bleken in de bus vier mannen te zitten. Zij werden aangehouden voor de inbraak.

In het bedrijfspand stond een hennepkwekerij met ongeveer zevenhonderd planten. De hennepkwekerij werd geruimd. De politie nam de planten en de bijbehorende apparatuur (lampen e.d.) in beslag.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.