18.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home112Zeven aanhoudingen bij hennepkwekerij

Zeven aanhoudingen bij hennepkwekerij

Purmerend – Op vrijdagmorgen hield de politie maar liefst zeven mannen aan bij een hennepkwekerij aan de Nijverheidsweg in Purmerend. Drie van hen worden verdacht van het kweken van hennep (mannen uit Zoetermeer van 21, 29 en 34 jaar oud), de overige vier mannen ( van 20 en 26 jaar uit Gouda en 22 en 24 jaar, zonder bekend adres) worden verdachten van een inbraak in de hennepkwekerij.

Omstreeks 02.25 uur zag de politie een personenauto rijden op de Koogsingel. De auto viel op doordat de zijramen nog dichtgevroren waren. Toen de politie keerde om de auto en de bestuurder te kunnen controleren, reed deze weg met gedoofde lichten. Even verderop probeerde de bestuurder tevergeefs ongezien te parkeren. Bij controle van bestuurder bleek deze bij de politie bekend te zijn in verband met het kweken van hennep.

Hennepkwekerij
Omdat de auto al eerder op de Nijverheidsweg was gezien, ging een andere politiepatrouille hier kijken. Bij een bedrijf bleken de deuren open te staan. De politie ging kijken en zag nog juist vier mannen weggerend. Het bleek te gaan om een bedrijfspand waarin een hennepkwekerij was ingericht. De drie mannen uit Zoetermeer bleken sleutels van het pand bij zich te hebben. Zij werden aangehouden in verband met de kweek van hennep.

Diensthond Boy
De politie stelde een onderzoek in in de omgeving van de Nijverheidsweg naar de weggerende verdachten. De verdachten werden aanvankelijk niet gevonden, maar een politiehond, genaamd Boy, volgde een spoor naar een geparkeerd staande bestelbus. Opvallend was dat de ruiten van de auto beslagen waren. Toen de politie probeerde om een deur te forceren, werd duidelijk geprobeerd om van binnenuit de deur gesloten te houden. Uiteindelijk bleken in de bus vier mannen te zitten. Zij werden aangehouden voor de inbraak.

In het bedrijfspand stond een hennepkwekerij met ongeveer zevenhonderd planten. De hennepkwekerij werd geruimd. De politie nam de planten en de bijbehorende apparatuur (lampen e.d.) in beslag.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
19 °
17 °
73 %
5.4kmh
83 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.