12.6 C
Purmerend
maandag 10 juni 2024
HomePurmerendInvasie van gele hesjes in de Gors

Invasie van gele hesjes in de Gors

Purmerend – Om het aantal inbraken in de Gors tegen te gaan is er vanavond een wandeling door de kruiden-  en grasbuurt gemaakt door vrijwilligers van het Ogen en Oren project. Bijzonder hieraan was dat er vrijwilligers uit andere wijken aanwezig waren. Ook wethouder Mario Hegger was aanwezig. De wandeling was publiekelijk georganiseerd omdat er sprake zou zijn van een inbraakgolf in de Gors. In totaal waren er vanavond 19 vrijwilligers actief.

 “Het ogen en oren project is voor de gemeente Purmerend en haar inwoners enorm belangrijk. Je ziet daar waar de vrijwiligers lopen toch een afname van inbraken en vernielingen. Ook is het goed dat inwoners hun eigen verantwoording nemen. Bewoners van een wijk kennen deze als de beste”, geeft de wethouder aan.

Diverse bewoners waren verbaasd om al die gele hesjes door de wijk te zien. “Waar dient dit nou weer voor?”. vroeg een bewoner zich af, waarop een vrijwilliger een flyer overhandigde met alle informatie en tot een praatje kwam. “Jullie doen goed werk”, riep een andere bewoner terwijl hij langs fietst met zijn duim omhoog.

Een vrijwilliger zegt dat “switchen” van wijken door de vrijwilligers vaker wordt gedaan. “Daar waar er sprake is van toename van inbraken en vernielingen komen wij in actie. Alleen hangen we het niet aan de grote klok zoals we vanavond wel hebben gedaan.”

Coördinator Goof van Doorn van de wijk de Gors “Misschien hebben we straks wel weer nieuwe vrijwiligers uit dit deel van Purmerend want de Gors loopt toch een beetje achter met deelnemers. Toekomstige deelnemers worden in het gehele traject meegenomen en begeleid door een ervaren vrijwilliger. Iedereen uit Purmerend kan zich aanmelden.”

Meer informatie en aanmelden op www.ogenenoren.comSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,931FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.6 ° C
13.9 °
11.7 °
70 %
1.8kmh
100 %
ma
14 °
di
14 °
wo
14 °
do
17 °
vr
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.