Purmerend

Invasie van gele hesjes in de Gors

Purmerend – Om het aantal inbraken in de Gors tegen te gaan is er vanavond een wandeling door de kruiden-  en grasbuurt gemaakt door vrijwilligers van het Ogen en Oren project. Bijzonder hieraan was dat er vrijwilligers uit andere wijken aanwezig waren. Ook wethouder Mario Hegger was aanwezig. De wandeling was publiekelijk georganiseerd omdat er sprake zou zijn van een inbraakgolf in de Gors. In totaal waren er vanavond 19 vrijwilligers actief.

 “Het ogen en oren project is voor de gemeente Purmerend en haar inwoners enorm belangrijk. Je ziet daar waar de vrijwiligers lopen toch een afname van inbraken en vernielingen. Ook is het goed dat inwoners hun eigen verantwoording nemen. Bewoners van een wijk kennen deze als de beste”, geeft de wethouder aan.

Diverse bewoners waren verbaasd om al die gele hesjes door de wijk te zien. “Waar dient dit nou weer voor?”. vroeg een bewoner zich af, waarop een vrijwilliger een flyer overhandigde met alle informatie en tot een praatje kwam. “Jullie doen goed werk”, riep een andere bewoner terwijl hij langs fietst met zijn duim omhoog.

Een vrijwilliger zegt dat “switchen” van wijken door de vrijwilligers vaker wordt gedaan. “Daar waar er sprake is van toename van inbraken en vernielingen komen wij in actie. Alleen hangen we het niet aan de grote klok zoals we vanavond wel hebben gedaan.”

Coördinator Goof van Doorn van de wijk de Gors “Misschien hebben we straks wel weer nieuwe vrijwiligers uit dit deel van Purmerend want de Gors loopt toch een beetje achter met deelnemers. Toekomstige deelnemers worden in het gehele traject meegenomen en begeleid door een ervaren vrijwilliger. Iedereen uit Purmerend kan zich aanmelden.”

Meer informatie en aanmelden op www.ogenenoren.com

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.