Purmerend

Nieuwjaarsopruimactie in Overwhere-Noord

Purmerend – Op zaterdag 7 januari om 10:00 uur ’s morgens wordt er zwerfafval opgeruimd in de Overwhere-Noord. Het verzamelpunt is bij de middelste flat van de Oostervenne. Er wordt zwerfafval geraapt tot half twaalf en iedereen is welkom om mee te helpen de stad weer een stukje schoner te maken. Voor grijpers en vuilniszakken wordt gezorgd en ook is er een container voor het opgeraapte afval.

Deze actie is een initiatief van Daniella en Joos. Het idee hiervoor is ontstaan tijdens een etentje van gemeente Purmerend voor vrijwillige zwerfafvalrapers. “De stad wordt hierdoor weer wat schoner en mooier en er wordt ook een hoop ergernis voorkomen. Ook helpen we hiermee de dieren die er last van hebben, van met name het plastic afval, en voorkomen we ook dat het in het water terechtkomt en zo nog meer schade aanricht. Daarnaast is een gezamenlijke opruimactie ook nog eens gewoon hartstikke gezellig en je bent in beweging en lekker buiten.”, geven Joos en Daniella aan.

Doe je ook mee? Van tevoren aanmelden mag wel, maar hoeft niet. Meer informatie over de actie is te vinden op de facebookpagina https://www.facebook.com/zwerfiepurmerend/

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.