7.9 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
Home* UniekStichting SoGoed opent Little Free Pantry

Stichting SoGoed opent Little Free Pantry

Purmerend – De stichting SoGoed opende op donderdag 5 januari 2017 de eerste Little Free Pantry (LFP) in Purmerend. In het kastje staan levensmiddelen om te ruilen en of voor mensen die weinig of geen geld hebben. 

“Mensen die als goede buur iets kunnen en willen missen kunnen artikelen in het kastje leggen zoals bijvoorbeeld koekjes, frisdrank, potjes saus, pindakaas, luiers of zeep. Mensen die iets nodig hebben kunnen een artikel uit het kastje pakken. Zo help je elkaar!”, geeft oprichter René Verhoogt aan. De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt moeten zijn

Het kastje kan overal staan bijvoorbeeld in een voortuin, bij een wijkcentrum, een kerk of bij een winkelcentrum. Zo wordt het kastje ook een sociale ontmoetingsplek. Het idee komt van de Amerikaanse Jessica Mcclard. Zij bouwde kastjes voor eten en andere producten bedoeld voor mensen die het minder breed hebben. Jessica kwam op het idee door de kastjes, waaruit mensen gratis boeken konden pakken, die je vaak op vakantie tegenkomt. Een principe dat ook in Nederland niet onbekend is.

Het principe van de LFP is simpel. Pak wat je echt nodig hebt, geef wat je kunt missen! In principe is het kastje het hele jaar open. Het voorraadkastje is in opdracht van de Stichting SoGoed gemaakt door medewerkers van Actief Talent in Purmerend.

Bij wijze van proef staat het eerste kastje in de Johan Wagenaarstraat 65 in Purmerend (Wheermolen).

Meer informatie over dit initiatief op: http://stichtingsogoed.nl



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
7.9 ° C
8.9 °
6.7 °
77 %
5.4kmh
100 %
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °
di
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.