Stichting SoGoed opent Little Free Pantry

Stichting SoGoed, 1 van de goede doelen.

Purmerend – De stichting SoGoed opende op donderdag 5 januari 2017 de eerste Little Free Pantry (LFP) in Purmerend. In het kastje staan levensmiddelen om te ruilen en of voor mensen die weinig of geen geld hebben. 

“Mensen die als goede buur iets kunnen en willen missen kunnen artikelen in het kastje leggen zoals bijvoorbeeld koekjes, frisdrank, potjes saus, pindakaas, luiers of zeep. Mensen die iets nodig hebben kunnen een artikel uit het kastje pakken. Zo help je elkaar!”, geeft oprichter René Verhoogt aan. De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt moeten zijn

Het kastje kan overal staan bijvoorbeeld in een voortuin, bij een wijkcentrum, een kerk of bij een winkelcentrum. Zo wordt het kastje ook een sociale ontmoetingsplek. Het idee komt van de Amerikaanse Jessica Mcclard. Zij bouwde kastjes voor eten en andere producten bedoeld voor mensen die het minder breed hebben. Jessica kwam op het idee door de kastjes, waaruit mensen gratis boeken konden pakken, die je vaak op vakantie tegenkomt. Een principe dat ook in Nederland niet onbekend is.

Het principe van de LFP is simpel. Pak wat je echt nodig hebt, geef wat je kunt missen! In principe is het kastje het hele jaar open. Het voorraadkastje is in opdracht van de Stichting SoGoed gemaakt door medewerkers van Actief Talent in Purmerend.

Bij wijze van proef staat het eerste kastje in de Johan Wagenaarstraat 65 in Purmerend (Wheermolen).

Meer informatie over dit initiatief op: http://stichtingsogoed.nl

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*