GemeentePurmerend

Wheermolenbrug afgesloten voor groot onderhoud

Purmerend – Op maandag 16 januari start de gemeente met groot onderhoud aan de Wheermolenbrug. Dit levert voor verkeer de nodige overlast op. De doorgaande route over de Churchilllaan wordt afgesloten. Verkeer wordt omgeleid.

Onderhoud aan de Wheermolenbrug, die in 1964 is gebouwd, is hard nodig. De gemeente vervangt een aantal technische onderdelen en voert onderhoud uit aan de draaiende delen van de brug. De gemeente wil hiermee de veiligheid van het gebruik van de brug blijven garanderen en daarnaast geluidsoverlast voor omwonenden verminderen. Het blijkt namelijk dat de brug nogal wat geluid maakt als verkeer er overheen dendert. Het werk is rond maandag 6 februari klaar.

Wanneer is de brug precies afgesloten en voor wie?
Om het werk goed uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat de Wheermolenbrug tijdens de klus dicht gaat voor auto- en vrachtverkeer en op momenten ook voor (brom)fietsers en voetgangers. Een overzicht treft u hieronder:

  • In de nacht van 9 op 10 januari: afgesloten voor al het verkeer tussen 1.00 en 5.00 uur. Dit betreft voorbereidende werkzaamheden.
  • Van maandag 16 januari 9.00 uur tot vrijdag 27 januari 22.00 uur: afgesloten voor al het verkeer, uitgezonderd (brom)fietsers, voetgangers, lijnbussen, nood- en hulpdiensten;
  • Van vrijdag 27 januari 22.00 uur tot maandag 30 januari 5.00 uur: afgesloten voor al het verkeer;
  • Het weekend van vrijdag 3 februari 22.00 uur tot maandag 6 februari 5.00 uur: afgesloten voor al het verkeer.
    Omleidingskaartje door werkzaamheden Wheermolenburg

Busverkeer
Ook de bussen van EBS rijden tijdens een deel van het werk de omleidingsroute. Door de inzet van kleinere bussen gaat EBS de haltes in de Wheermolen evengoed langs. De halte aan de Van IJsendijkstraat geldt als overstapplaats. Hiervandaan gaat de normale dienstregeling verder. Houd echter wel rekening met extra reistijd!

In de zomer nog één keer een afsluiting
Het werk wordt in 2 delen gedaan. Deze maand pakt de gemeente het meest urgente deel op en in de verkeersluwe zomerperiode doen we het tweede deel en ronden het project daarmee af.

Meer informatie
Mocht u meer willen weten over het werk, dan belt u (0299) 45 452 en vraagt naar projectleider Ewald Schoorl.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.