Purmerender brengt resten crash MH17 naar Nederland

Journalist in ongeloof

Purmerend/Moskou – De Purmerendse journalist Michel Spekkers heeft de afgelopen periode een reis gemaakt door een aantal regio’s in de Oekraïne en Rusland. Op 5/6 januari bracht hij een bezoek aan de crash-site van de MH17. In een open loods op de crash site vond hij een zak met restanten van de ramp.

“Hoe is het mogelijk dat ik een vuilniszak met resten van de MH17 meeneem, ruim 2,5 jaar na de verschrikkelijke gebeurtenis…” plaatste Spekkers donderdagmorgen op zijn facebookpagina. Daarna is het balletje gaan rollen. Terwijl Spekkers nog in Rusland zit, wordt er in Nederland gewerkt om contact te zoeken met de nabestaanden van een aantal persoonlijke spullen.

Behalve persoonlijke bezittingen bevat de zak ook stukjes vliegtuig en “dingen waar wellicht een DNA-onderzoek op moet worden losgelaten”, zoals Spekkers dat aangedaan formuleert. Op de plaats des onheils en in de open loods is nog meer te vinden. Helaas kon de Purmerender niet meer meenemen dan die ene zak.

Ook op de vraag wat hij van plan is te gaan doen met de vliegtuigbrokstukken geeft hij een voorzichtig antwoord: “Ik vind allereerst dat die niet op veld thuishoren of in een open loods waar iedereen in kan. Er waren zelfs kinderen aan het spelen. Ik denk dat de autoriteiten moeten bepalen wat er mee moet gebeuren. Mogelijk dat een aantal elementen een waarde kunnen betekenen voor de nabestaanden”.

De nabestaanden van persoonlijke bezittingen zullen worden benaderd. Indien de journalist geen problemen krijgt met de autoriteiten zal hij er persoonlijk op toezien dat alles wat naar personen te herleiden valt wordt teruggegeven.

Foto’s: Michel Spekkers

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*